Продукти
за 3 порции
500 г месо от плешка или бут
марината
черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. лимон
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 ч.л. джинджифил(2 см)
1 с.л. мед
1/4 ч.л. канела
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.л. мащерка
1 малка глава стар лук
4 бр. морков
100 мл бира (вино)
стръкче розмарин (1 с.л. )
сос
1 с.л. нишесте
50 мл сметана
Време за приготвяне: 6ч.10 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 6 часа
Калории
Общо 2100 Ккал
За една порция 700 Ккал
Приготвяне
Месото се реже на кубчета със страна 3-4 см. Поръсва се с черен пипер, лимонов сок и соев сос и се оставя покрито в хладилник за няколко часа(ако е възможно).
Зехтинът и маслото се загряват в тиган и месото се запържва от всички страни за 1-2 мин. Отдръпва се от огъня. Добавят се подправките( джинджифил , канела, мед, чесън, мащерка) и се обърква добре.Долива се бирата и се слага на котлона само да се загрее.
На дъното на съда за готвене се подреждат морковите.
Месото се прехвърля в съда за готвене, сипва се върху морковите. Добавя се лукът, разрязан на 4.
Отгоре се поставя стръкчето розмарин.
Крок потът се включва на силната степен за 6 часа.
След като месото е готово, морковите се отделят в отделен съд, месото в друг съд, а останалата на дъното мазнина се прехвърля в тиган или касерола. В тази мазнина се добавя 1 с.л. брашно(нишесте) и се долива 50 мл сметана и около 100 мл вода. Готви се до сгъстяване на соса. Месото се залива с готовия сос и се сервира гарнирано с морковите или добавка по желание(картофи, ориз).
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.