Етикети

агнешко (8) американска кухня (1) аспержи (2) баница (29) без глутен (22) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (20) българска традиционна кухня (139) великден (2) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (213) домашно консервиране (6) дребни сладки (33) дулче де лече (2) есен (32) желирано (38) за празник (117) заек (4) закуски (64) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (1) картофи (22) карфиол (1) кексчета (24) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (12) кокос (10) кремове (41) крок пот (10) круши (10) лесно (134) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (154) паста (21) патица (4) пилешко (49) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (63) пуйка (1) пътешествие (11) риба (23) с мая (26) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (96) сос(дип) (1) спанак (29) супа (28) тестени (60) тиква (9) тиквички (19) торта (60) френска кухня (31) хлебопекарна (5) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (22) чия (2) шоколад (39) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 18 април 2019 г.

Свинско с билки в крок пот



Продукти 
за 3 порции
500 г месо от плешка или бут
марината
черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. лимон
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 ч.л. джинджифил(2 см)
1 с.л. мед
1/4 ч.л. канела
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.л. мащерка
1 малка глава стар лук
4 бр. морков
100 мл бира (вино)
стръкче розмарин (1 с.л. )
сос
1 с.л. нишесте
50 мл сметана
Време за приготвяне: 6ч.10 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 6 часа

Калории
Общо 2100 Ккал
За една порция 700 Ккал

Приготвяне

Месото се реже на кубчета със страна 3-4 см. Поръсва се с черен пипер, лимонов сок и соев сос и се оставя покрито в хладилник за няколко часа(ако е възможно).
Зехтинът и маслото се загряват в тиган и месото се запържва от всички страни за 1-2 мин. Отдръпва се от огъня. Добавят се подправките( джинджифил , канела, мед, чесън, мащерка) и се обърква добре.Долива се бирата и се слага на котлона само да се загрее.
На дъното на съда за готвене се подреждат морковите.
Месото се прехвърля в съда за готвене, сипва  се върху морковите. Добавя се лукът, разрязан на 4.
Отгоре се поставя стръкчето розмарин.
 Крок потът се включва на силната степен за 6 часа.
След като месото е готово,  морковите се отделят в отделен съд, месото в друг съд, а останалата на дъното мазнина се прехвърля в тиган или касерола. В тази мазнина се добавя 1 с.л. брашно(нишесте) и се долива 50 мл сметана и около 100 мл вода. Готви се до сгъстяване на соса. Месото се залива с готовия сос и се сервира гарнирано с морковите или добавка по желание(картофи, ориз).



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...