Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 14 април 2019 г.

Патешко бутче с ориз на фурна


Изключително вкусно ястие, благодарение на патешката мазнина и подправките!


Продукти
за 2 порции
2 бр. патешки бутчета
1 ч.ч. ориз
1 малка глава стар лук
1 морков
стрък селари(целина)
1/2 червена чушка
1 ч.л. куркума
щипка шафран
Време за приготвяне:60 мин.
- за подготовка - 10 мин.
  - за готвене - 50 мин. 

Калории 
Общо 1800 Ккал 
За една порция 900 Ккал
Приготвяне
Патешките бутчета се цепват и се запържват в сух тиган от двете страни за по около 3 минути. Така част от мазнината се разтопява.Месото се изважда и се слага в тенджера с 4-5 ч.ч. подсолена вода.Вари се до пълно сваряване -около 30 мин.
Лукът се реже на дребно и се задушава заедно с нарязания морков на слаб огън в отделената от бутчетата мазнина.Към края се добавят нарязаната чушка и оризът. Ако е необходимо се добавя 1 с.л. масло. Пържи се до побеляване, отдръпва се от огъня и се обърква с куркумата.
Прехвърля се в тавичка за печене. Свареното месо се аранжира в тавичката върху ориза.Измерват се 3 ч.ч. от бульона и в него се прибавя шафранът. Ястието се залива с топлия бульон и се пече в загрята на 220 С фурна до пълното поемане на течността от ориза.Отнема около 20 минути.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...