Изключително вкусно ястие, благодарение на патешката мазнина и подправките!
Продукти
за 2 порции
2 бр. патешки бутчета
1 ч.ч. ориз
1 малка глава стар лук
1 морков
стрък селари(целина)
1/2 червена чушка
1 ч.л. куркума
щипка шафран
Време за приготвяне:60 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 50 мин.
Калории
Общо 1800 Ккал
За една порция 900 Ккал
Приготвяне
Патешките бутчета се цепват и се запържват в сух тиган от двете страни за по около 3 минути. Така част от мазнината се разтопява.Месото се изважда и се слага в тенджера с 4-5 ч.ч. подсолена вода.Вари се до пълно сваряване -около 30 мин.
Лукът се реже на дребно и се задушава заедно с нарязания морков на слаб огън в отделената от бутчетата мазнина.Към края се добавят нарязаната чушка и оризът. Ако е необходимо се добавя 1 с.л. масло. Пържи се до побеляване, отдръпва се от огъня и се обърква с куркумата.
Прехвърля се в тавичка за печене. Свареното месо се аранжира в тавичката върху ориза.Измерват се 3 ч.ч. от бульона и в него се прибавя шафранът. Ястието се залива с топлия бульон и се пече в загрята на 220 С фурна до пълното поемане на течността от ориза.Отнема около 20 минути.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.