Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 19 април 2019 г.

Миленки в хлебопекарна - солен "маймунски" хляб



Много вкусно и лесно, може да се сервира като хляб или с малко сирене като отделно ястие за закуска или вечеря. Особено, ако се добави малко сирене във всяко топче. Основата на рецептата е известната "памук погача", която вече съм приготвяла в хлебопекарната.



Видях тази рецепта във фейсбук групата за използващите хлебопекарни. Беше представена като "солен маймунски хляб". Но на вкус и на външен вид при мен се получи като миленки!

Продукти 
за 750 г хляб 
6 порции
100 мл олио
120 мл вода
120 мл прясно мляко
2/3 с.л. сол
1 с.л. захар
460 г брашно
7 г суха мая
допълнително
30 мл олио с 30 мл разтопено масло
билки + чесън на прах
(босилек, чубрица, мащерка, розмарин)
Време за приготвяне: 3 ч. 30 мин.
- за подготовка - 5 мин.
 - за готвене - 3ч. 25 мин.
Калории 
Общо 3202  Ккал 
За една порция 534 Ккал


Приготвяне


Течните съставки се слагат в хлебопекарната. Брашното се пресява заедно с маята и се добавя в машината.

Програмата на моята машина(Лидъл - силвър крест) е 2ра - френски хляб.Нагласява се средна степен на коричката, при мен беше максимална и долната кора беше една идея по-твърда, отколкото ми харесва.

Преди последното втасване готовото тесто се изважда, махат се бъркалките.

Тестото се оформя на малки топчета, колкото тенис топка, и всяко топче се потапя в мазнината, смесена с билките и чесъна(по желание).Топчетата се подреждат в казанчето на хлебопекарната и машината се пуска да продължи програмата.
Изважда се след малко изчакване, сервира се топъл.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...