Сьомгата, приготвена на фурна си е класика! Но този вариант, обвита в лентички свинско месо е наистина интригуващ! Вкусът е обогатен от мазнината и аромата на сушеното месо, а и видът на "повитите" филенца е очарователен!
Гарнитурата на снимката са картофи и моркови "соте". Много подходящо е пюре от карфиол или глазирано брюкселско зеле на фурна.
Източник
Продукти
за 4 порции
Филе сьомга, обвито в хамон, поднесено с пюре от спанак, брюкселско зеле и балсамова редукция |
- 600-800 г филе от сьомга
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 8 тънки резена хамон (прошуто)
- 1 ч.л. масло
- 1/2 ч.л. суха мащерка
Време за приготвяне: 45 мин.
- за подготовка -5 мин.
- за готвене - 35-40 мин.
Приготвяне
- Филето се нарязва на 8 парчета, поръсва се с черен пипер и всяко филенце се увива в резенче от месото.
- Тавичката , в която ще се пече се намазва с масло и филенцата се подреждат.Поръсват се с мащерка.
- Може под всяко филенце да се постави резенче лимон.
- Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до златисто.
Ей, Сонче. Аз сьомгата не я харесвам в по-големи количества, че ми тежнее. Но сега ми хрумва да направя хапки по твоя начин и да се насладим на следващият празник. Благодаря!
ОтговорИзтриване