Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Сьомга филе на фурна, обвита в лентички хамон (сушен свински бут)



Сьомгата, приготвена на фурна си е класика! Но този вариант, обвита в лентички свинско месо е наистина интригуващ! Вкусът е обогатен от мазнината и аромата на сушеното месо, а и видът на "повитите" филенца е очарователен!

Гарнитурата на снимката са картофи и моркови "соте". Много подходящо е пюре от карфиол или глазирано брюкселско зеле на фурна.
Източник
Продукти
за 4 порции
Филе сьомга, обвито в хамон, поднесено с пюре от спанак, брюкселско зеле и балсамова редукция

  • 600-800 г филе от сьомга
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 8 тънки резена хамон (прошуто)
  • 1 ч.л. масло
  • 1/2 ч.л. суха мащерка


 Време за приготвяне: 45 мин.
 - за подготовка -5 мин.
 - за готвене - 35-40 мин.



 Приготвяне

  • Филето се нарязва на 8 парчета, поръсва се с черен пипер и всяко филенце се увива в резенче от месото.
  • Тавичката , в която ще се пече се намазва с масло и филенцата се подреждат.Поръсват се с мащерка.
  • Може под всяко филенце да се постави резенче лимон.
  • Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до златисто.




1 коментар:

  1. Ей, Сонче. Аз сьомгата не я харесвам в по-големи количества, че ми тежнее. Но сега ми хрумва да направя хапки по твоя начин и да се насладим на следващият празник. Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...