Продукти
за 6 порции
- 4 яйца
- 160 г захар
- 750 мл прясно мляко
- ванилия
- 6 с.л. захар за карамела +1 с.л. вода
Време за приготвяне: 55 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 45 мин.
Приготвяне
- Захарта и водата се поставят в малък съд на слаб котлон и се изчаква докато сместа започне да покафенява.
- Карамелът се изсипва в тавичката.
- Яйцата и захарта за крема се разбиват с тел или миксер, добавя се прясното мляко и сместа се изсипва върху изстиналия карамел.
- Тавичката се поставя в по-голяма тава с вода.
- Пече се в долната част на фурната на 160 С за около 45 минути, докато започне да се втвърдява.
- Изчаква се 5-10 минути и се обръща в чиния. Реже се и се сервира.
Неустоим..., толкова фин, гладък и ароматен -
ОтговорИзтриванечудесно предложение, Соня, както и нежното кайсиено парфе, ефектния тиквен пай...
Благодаря за страхотните идеи, поздрави за теб и хубав ден!
Сонче,аз винаги го правя в тавичка-грабваме лъжиците и кой колкото му сака душата....
ОтговорИзтриванеПерфектен! В какъвто и съд да е направен, тази класика си остава един от най-вкусните десерти!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Сонче!