Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 28 януари 2015 г.

Крем карамел в тавичка




Продукти 
за 6 порции

  • 4 яйца
  • 160 г захар
  • 750 мл прясно мляко
  • ванилия
  • 6 с.л. захар за карамела +1 с.л. вода


 Време за приготвяне: 55 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 45 мин.
Приготвяне


  • Захарта и водата се поставят в малък съд на слаб котлон и се изчаква докато сместа започне да покафенява.
  • Карамелът се изсипва в тавичката.
  • Яйцата и захарта за крема се разбиват с тел или миксер, добавя се прясното мляко и сместа се изсипва върху изстиналия карамел.
  • Тавичката се поставя в по-голяма тава с вода.
  • Пече се в долната част на фурната на 160 С за около 45 минути, докато започне да се втвърдява.
  • Изчаква се 5-10 минути и се обръща в чиния. Реже се и се сервира.




3 коментара:

  1. Неустоим..., толкова фин, гладък и ароматен -
    чудесно предложение, Соня, както и нежното кайсиено парфе, ефектния тиквен пай...
    Благодаря за страхотните идеи, поздрави за теб и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче,аз винаги го правя в тавичка-грабваме лъжиците и кой колкото му сака душата....

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектен! В какъвто и съд да е направен, тази класика си остава един от най-вкусните десерти!
    Приятна вечер, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow