Бързо, лесно, вкусно, здравословно!
Така може да се опише тази рецепта. Може да се използва не само сьомга, но и филе или шайби от друга риба. В случая е шайби от прясна риба, но може и замразена.
Продукти
за 2 порции
- 400 г риба на порции
- 1/2 лимон
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/3 ч.л. сол
- 1 к.ч. бяло ароматно вино
- масло колкото орех
- каперси 1-2 с.л.
- розмарин по желание
Приготвяне
- рибата се поставя в тавичката за печене, предварително намазана с масло. Може тавичката да се застели с хартия за печене и да с е намаже с масло.
- месото се поръсва обилно с лимонов сок и се наръсва с черен пипер и сол
- напръсква се с виното и върху всяко парче риба се поставя много малко парченце масло
- покрива се с алуминиево фолио и се оставя в хладилник за 30 минути или докато е необходимо
- 15 минути преди сервиране тавичката се изважда от хладилника и се поставя в зарята на 200 С фурна
- пече се 5-8 минути според дебелината на парчетата и се маха фолиото
- добавят се каперсите
- запича се за още 3 минути, като се наблюдава, не трябва да стане суха, а да стане златиста и да се запази сочна
сервира се веднага с картофи и ли зеленчуци
Невероятна е тази рецепта.Всички хапнахме с удоволствие и наслада.Благодаря!
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми риба, приготвена така вкусно...е сега как ще спя..:)
ОтговорИзтриванеЩе пробвам твоя вариант,Сонче.
Поздрави!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване