Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Сочна риба (сьомга) на фурна



Бързо, лесно, вкусно, здравословно!
Така може да се опише тази рецепта. Може да се използва не само сьомга, но и филе или шайби от друга риба. В случая е шайби от прясна риба, но може и замразена.

Продукти 
за 2 порции

  • 400 г риба на порции
  • 1/2 лимон
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 к.ч. бяло ароматно вино
  • масло колкото орех
  • каперси 1-2 с.л.
  • розмарин по желание


 Приготвяне

  • рибата се поставя в тавичката за печене, предварително намазана с масло. Може тавичката да се застели с хартия за печене и да с е намаже с масло.
  • месото се поръсва обилно с лимонов сок и се наръсва с черен пипер и сол
  • напръсква се с виното и върху всяко парче риба се поставя много малко парченце масло
  • покрива се с алуминиево фолио и се оставя в хладилник за 30 минути или докато е необходимо
  • 15 минути преди сервиране тавичката се изважда от хладилника и се поставя в зарята на 200 С фурна
  • пече се 5-8 минути според дебелината на парчетата и се маха фолиото
  • добавят се каперсите
  • запича се за още 3 минути, като се наблюдава, не трябва да стане суха, а да  стане златиста и да се запази сочна

сервира се веднага с картофи и ли зеленчуци



3 коментара:

  1. Невероятна е тази рецепта.Всички хапнахме с удоволствие и наслада.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Любимата ми риба, приготвена така вкусно...е сега как ще спя..:)
    Ще пробвам твоя вариант,Сонче.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...