Продукти
за 6-8 порции
300 г готово бутер тесто
крем
500 мл прясно мляко
3 жълтъка
40 г нишесте(4 с.л.)
120 г захар или на вкус
ванилия
40 г масло
3-4 с.л. сладко от ягоди
Време за приготвяне:
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 20 мин.
Приготвяне
крем
Отделя се 1 каф. чашка от млякото и останалото се слага да заври.
Жълтъците се разбиват със захарта, прибавя се нишестето и отделеното студено мляко.
Смесват се топлото мляко и жълтъците, разбърква се и се вари на котлона до сгъстяване - около 6-8 мин. Накрая се прибавя нарязаното на парченца масло.Кремът се разбърква добре, покрива се с фолио и се оставя настрани.
Тестото се разстила и леко се разточва.Оформят се 2 правоъгълника, като единият от тях се нарязва на квадратчета.
Пече се за 8 минути на 200 С с вентилатор.
Изважда се и се подрежда сладкишът - най-отдолу плътният правоъгълник, отгоре крем, сладко, следват изпечените квадратчета.
Оставя се в хладилник за няколко часа.
В моя случай не дочаках да стегне крема и на снимките се вижда как се разтича.По-късно вече беше стегнат и плътен, можеше да се реже.
Хрупкава коричка, вкусен крем, освежаващо от ягодите! Чудесно предложение, Соня!
ОтговорИзтриванеПоздрави!