Продукти
за 4 порции
- 600 г месо от бут, плешка
- 3 с.л. олио
- 1 глава стар лук
- 1-2 моркова
- 1 с.л. сол
- 600-800 г картофи
- 1 ч.ч. замразен грах
- 1 малка червена чушка
- 1 ч.ч. белени домати консерва
- Черен пипер
- Пресен чесън, магданоз или джоджен или босилек
Приготвяне
- Месото се реже на парчета с големина 4-5 см и се запържва за малко в загрятата мазнина.
- Изсипват се нарязания лук и морков и се налива вода, колкото да покрие месото и зеленчуците.
- Посолява се и се оставя да ври на тих огън до омекване на месото (30-40мин.).Проверява се с вилица, трябва да може да разделя.
- Картофите се белят и нарязват на едри кубчета(2-3 см) и се добавят в тенджерата.Вари се 10 минути и се прибавят замразения грах, нарязаната чушка и консервата домати.Разбърква се и се оставя на слаб огън да ври още 10-15 минути. Картофите трябва да са напълно сварени(меки), сосът е плътен и гъст.
- Прибавя се избраната подправка.Аз предпочитам чесън и джоджен.
Определено е много вкусно! Точно одеве говорихме с една приятелка, че все повече харесвам свинското месо като вкус.
ОтговорИзтриванеСонче, прекрасно е твоето! Поздрави. :)
Любима гозба,Соня,която си приготвила толкова апетитно,че ми идва да затопя с къшей хлебец!
ОтговорИзтриванеПриятна и вкусна нова седмица!
Традиционно и вкусно!
ОтговорИзтриванеСлънчева седмица!
Супер вкусно става. Благодаря.
ОтговорИзтриване