Блогът вече е препълнен с пилешко, но това е най-често приготвяното у нас месо.
Подобна на тази рецепта има тук.
Ястието е много лесно, приготвя се бързо и същевременно ефектно и много вкусно.
Продукти
за 2 порции
- 300 г пилешко филе
плънка
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 главичка лук
- 2 скилидки чесън
- 100 г пресен спанак
- 50 г сирене
- черен пипер
- лимонов сок
- джоджен
панировка
- 2 с.л. брашно
- 1 яйце
- 2-3 с.л. галета с подправки
- (черен пипер, градински чай, сух чесън, сол)
- 2 с.л. зехтин(масло)
Приготвяне
- Филето се изтънява и се оформят 2 тънки парчета.
- Поръсва се с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрани.
- В загрятата мазнина се задушават за кратко нарязаните на дребно лук и чесън.
- Добавя се нарязаният спанак и се разбърква няколко пъти, колкото спанакът да омекне.
- Отдръпва се от огъня и се смесва с натрошеното сирене.
- Плънката се овкусява с избраните подправки и се разстила върху месото.
- Завиват се стегнати рулца, които се овалват в брашното, което спомага за по-лесното дооформяне на рулата.
- Тавичката, в която ще се пече ястието се застила с хартия за печене и се намазнява.(хартията е за да не залепне и за по-лесно измиване на съда, но може и без нея.)
- Рулцата се потапят в разбитото яйце и след това се овалват в галетата с подправки.
- Подреждат се в тавичката и се поръсват с малко зехтин(масло).
- Пече се на 200 С с вентилатор за около 20 минути, до получаване на златист загар.
Поредното ти вкусно руло!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и успешна нова седмица!
Чудесно е рулото, Соня!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!