Продукти
- 1,5 кг сини сливи
- 1 кг захар
- 200 мл вода
- 1 ч.л. лимонена киселина
- щипка канела
- няколко зърна карамфил
Приготвяне
- сливите се разполовяват и костилките се изваждат
- посипват се със захарта
- долива се водата
- пече се на не много силна фурна на долен реотан и само една степен на горния около 1час и 30 минути
- добавят се лимонената киселина и ароматите по желание
- още горещо сладкото се насипва в буркани
- затварят се и се обръщат с капачката надолу
Супер ти е сладкото,Сонче-и аз си направих в тава за първи път в живота ми....
ОтговорИзтриванеЯвно винаги има първи път Живе! И аз така, от миналата година! Поздрави!
ИзтриванеСонче, срещнах такава рецепта в тетрадката на баба и се чудех какво ли би се получило. При теб виждам, че си е истинско и гъсто сладко! Вдъхновяваш ме да пробвам, като узреят сливите тук :) Приятен ден от мен и поздрави на малкия кулинар :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Тики, аз от миналата година започнах да правя на фурна сладка. Погледни смокиновото.Тази година правих и от боровинки на фурната, но нещо не ми хареса. А от сливите стана перфектно! Препоръчвам метода!Препоръчвам и добавката на аромати.Поздрави!
ИзтриванеМного хубаво е станало, Сонче! И аз ще трябва да направя, че много го обичаме. Ще заимствам карамфила от теб :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного е ароматно. Аз правих конфитюр и съм доволна.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Най-любимо ми е от сините сливи,а твоето е толкова апетитно,Соня!Поздрави на семейството!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви мили другарчета - Снежи, Ина, Роси :)!
Изтриване