Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 21 ноември 2011 г.

Крем желирано кисело мляко с ананас


Нещо, което не бях правила отдавна и за мен е сладък спомен.

Продукти за 6 порции:
  • 400 г кисело мляко
  • 2-3 суп.лъжици пудра захар
  • 2 белтъка
  • плодове от 1 малка консерва компот ананас
  • 1 ч. Лъжичка разтворимо кафе
  • Лимонова кора от 1/2 лимон, 1 пак.ванилия
  • 7-10 г желатин според указанията на опаковката

Приготовление

Желатинът се накисва в 50 мл студена вода .След като набъбне се слага на водна баня до пълно разтваряне.(може да се използва микровълнова за 20 сек.
Киселото мляко се смесва със захарта и се разбърква много добре .Изсипваме на тънка струя охладения желатин.Добавяме разбитите на сняг белтъци и внимателно разбъркваме.
Разделяме на две части.В едната слагаме кафето и плодовете от компота ананас, а в другата ванилия и лимонова кора.
Изсипваме в купички.
След 30 минутен престой в хладилника е готово за консумация.
Ако ще го сервираме обърнато, потапяме за секунди купичката в топла вода и обръщаме в чиния.
Отгоре украсяваме с орехи и плодове от сладко
.

7 коментара:

  1. Привет, Соня!
    Вкусни неща виждам тук! Десертът изглежда много апетитен и свеж с тези парченца ананас!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за милите думи Дени!Ти си първият ми коментатор и много ме зарадва!
    Поздрави и успешна седмица

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно! Със сигурност ще се пробва :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пропорциите са сбъркани тотално. За това количество кисело мляко трябват 15-20 грама желатин. С 40 грама направих 2 кофички и пак започна да се стяга преди да успея да го насипя в купичките.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прав си Анонимен, зависи от желатина!На пакетчетата пише колко желатин се използва за какво количество течност и в зависимост от това колко твърд резултата искате да получите.Обикновено 1 пакетче желатин от 10 г е достатъчно за 500 мл течност.Рецептата съдържа близо 1 литър течност, така че 2 пакета са достатъчни.Чвно съм използвала някакв друг желатин, за съжаление не си спомням .Благодаря за коментара и уточнението, ще бъде полезно за читателите!

      Изтриване
  5. извинете сока от компота ли прибавяме или пасираме с плода не става ясно също в рецептата не пише ванилия а в изпълнението да но колко също не пише

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Рецептата е допълнена, съжалявам за неяснотата - използват се само плодовете от компота, нарязани на кубчета.Количеството на желатина е според указанията на опаковката.Ванилията е едно пакетче или 1/2 капсула. Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow