Едно традиционно ястие, което всеки прави по свой начин.
Предлагам моята рецепта.
Продукти за 3-4 порции
Фасулът се кипва за 7-8 минути и водата се изхвърля.Залива се отново и след завирането се изключва.Оставя сее да престои с водата за няколко часа и се вари до готовност(или се сварява веднага)
Отцежда се, като водата се запазва.
В по-дълбок съд се сипва олиото и виното и се задушават праза, нарязан на колелца, кромидът, на едро нарязан и морковите, на кръгчета.
Когато лукът и морковите омекнат, се добавят едро нарязаните червени чушки, и доматите.
Посолява се и се слагат подправките - червен пипер, черен пипер, джоджен .
Разбърква се, задушава се още 3-4 минути и се изсипва в тавичка или глинен съд. Долива се от водата , в която е врял боба - да не го облива.
Пече се на 200С докато се образува златиста коричка.
Предлагам моята рецепта.
Продукти за 3-4 порции
- 300 г зрял боб
- 2 стръка праз лук
- 1 голяма глава кромид лук
- 3-4 печени червени чушки
- 2-3 моркова
- 50 мл олио
- 100 мл ч.вино
- 1ч.л. червен пипер
- черен пипер
- джоджен
- 300 г домати от консерва, нарязани на кубчета
Фасулът се кипва за 7-8 минути и водата се изхвърля.Залива се отново и след завирането се изключва.Оставя сее да престои с водата за няколко часа и се вари до готовност(или се сварява веднага)
Отцежда се, като водата се запазва.
В по-дълбок съд се сипва олиото и виното и се задушават праза, нарязан на колелца, кромидът, на едро нарязан и морковите, на кръгчета.
Когато лукът и морковите омекнат, се добавят едро нарязаните червени чушки, и доматите.
Посолява се и се слагат подправките - червен пипер, черен пипер, джоджен .
Разбърква се, задушава се още 3-4 минути и се изсипва в тавичка или глинен съд. Долива се от водата , в която е врял боба - да не го облива.
Пече се на 200С докато се образува златиста коричка.
Правих преди известно време печен боб, който се различава малко от твоя. Но както си казала ти, всеки го пршготвя по свой начин.:-)) Твоят също ми допада и съм убедена, че се е получил много вкусен.:-))
ОтговорИзтриванеПоздравления за рецептата!
Сърдечни поздрави!
Благодаря за вниманието и милите думи, Мони!Приятно блогърстване:)!
ОтговорИзтриване