Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 23 ноември 2011 г.

Спанак с ориз и пилешко

Леко, вкусно и полезно.:)Ако се приготви без пилешкото , подходящо и за сегашното време на пости.Ние, макар и хаджии(посетили Светите места в днешен Израел), не сме готови за 40 дневни пости.Затова, с пиле.

Продукти за 3- 4 порции
  • 400 г  пилешко от гърдите
  • 300 г спанак
  • 2 големи моркова
  • 1 чаша кромид лук, нарязан на дребно
  • 1 ч.чаша ориз
  • 2 с.лъжици олио(зехтин)
  • 50 мл вино
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
чашката е с вместимост 200 мл

Приготвяне
  • Пилешкото се нарязва на малки парчета и се запича на тефлонов тиган без мазнина. Прехвърля се в тавичка, в която ще се пече.
  • Лукът и морковите се задушават за няколко секунди в половината от мазнината.Добавя се виното и се покрива.Задушава се под капак до пълно омекване на зеленчука .Прибавя се спанака, нарязан на дребно.Разбърква се за 2-3 минути.Следват подправките - сол, черен пипер, джоджен и чесъна , нарязан на дребно..
  • В отделен тиган  се запържва  ориза с останалата мазнина, до побеляване.
  • Изсипва се всичко в тавичката за печене и се залива с 3 ч.чаши вода.
  • Пече се за 25 минути на 210С.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...