Леко, вкусно и полезно.:)Ако се приготви без пилешкото , подходящо и за сегашното време на пости.Ние, макар и хаджии(посетили Светите места в днешен Израел), не сме готови за 40 дневни пости.Затова, с пиле.
Продукти за 3- 4 порции
- 400 г пилешко от гърдите
- 300 г спанак
- 2 големи моркова
- 1 чаша кромид лук, нарязан на дребно
- 1 ч.чаша ориз
- 2 с.лъжици олио(зехтин)
- 50 мл вино
- 2-3 скилидки чесън
- сол
- черен пипер
- джоджен
Приготвяне
- Пилешкото се нарязва на малки парчета и се запича на тефлонов тиган без мазнина. Прехвърля се в тавичка, в която ще се пече.
- Лукът и морковите се задушават за няколко секунди в половината от мазнината.Добавя се виното и се покрива.Задушава се под капак до пълно омекване на зеленчука .Прибавя се спанака, нарязан на дребно.Разбърква се за 2-3 минути.Следват подправките - сол, черен пипер, джоджен и чесъна , нарязан на дребно..
- В отделен тиган се запържва ориза с останалата мазнина, до побеляване.
- Изсипва се всичко в тавичката за печене и се залива с 3 ч.чаши вода.
- Пече се за 25 минути на 210С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.