Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 3 октомври 2014 г.

Пай от готово бутер тесто с есенни плодове



Обичам да работя с готовото бутер тесто.Всичко става лесно и бързо, а вкусът е отличен, хрупкава коричка, топяща се в устата, съчетана с пълнежа!


Използвах многократно изпитаната рецепта за Ябълков пай( има постъпкови снимки), която съчетава невероятните аромати на канела, кафе, карамфил и карамел.

Продукти 
за тавичка 22-24 см
6-8 порции

  • 275 г готово бутер тесто(Бела)
  • 2 кисели ябълки
  • 1 круша
  • 1 ч.ч. пресни или замразени боровинки
  • 50 мл силно кафе
  • 2 с.л. коняк
  • щипка индийско орехче
  • 1/2 ч.л.канела
  • 2-3 карамфилчета, счукани
  • 4-5 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1-2 с.л. разтопено масло
  • яйце за намазване

 Приготвяне

  • Ябълките и крушата се белят, почистват от семките и режат на кубчета.
  • Задушават се за кратко в масло и 1 с.л. захар, докато започнат да омекват.
  • Тестото се разстила върху тавичката и се оформя борд като излишното тесто се изрязва.  
  • Ябълките и крушите   се слагат в купа, добавят се  всички други съставки -кафе, коняк, подправки, захар и брашно , накрая и боровинките.
  • Обърква се много добре и се изсипва върху тестото.  
  • Поръсва се с разтопеното масло.


  • От остатъците от тестото се режат лентички и се оформя решетка.
  •  Пече се  40 минути на 190С с вентилатор или 200 С без обдухване. 15 минути преди да стане готов, паят се намазва  с разбито яйце.
  • Сервира се ГОРЕЩ  с топка сладолед.
  • Ако е необходимо се подгрява на микровълновата.







2 коментара:

  1. Представям си как се топи в устата!
    Поздрави, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Защо тестото е с палмово масло! Това не е бутер тесто.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...