Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 14 ноември 2012 г.

Най-лесният ябълков пай с готово бутер тесто



 Това е един от любимите десерти на моето семейство.Изключително вкусен и ароматен с много сочен пълнеж и хрупкава коричка.
Приготвя се много бързо и лесно.Всеки може да се справи.

Продукти
 за форма 20 см

  • 250 г готово бутер тесто(Бела)
  • 3 кисели ябълки
  • 50 мл силно кафе
  • 2 с.л. коняк
  • щипка индийско орехче
  • 1/2 ч.л.канела
  • 2-3 карамфилчета, счукани
  • 4-5 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1-2 с.л. разтопено масло
  • яйце за намазване


 Приготвяне

  • тестото се разстила върху тавичката и се оформя борд като излишното тесто се изрязва сн.1
  • ябълките се режат на тънки резенчета и се слагат в купа
  • добавят се  всички други съставки -кафе, коняк, подправки, захар и брашно сн.4
  • обърква се много добре и се изсипва върху тестото сн.5
  • поръсва се с разтопеното масло
  • от остатъците от тестото се режат лентички и се оформя решетка.притиска се отстрани сн.3
  • маже се с разбито яйце
  • пече се  40 минути на 190С с вентилатор 
  • сервира се ГОРЕЩО
  • ако е необходимо се подгрява на микровълновата



Това е по-стара снимка на същия пай, приготвен от 500 г бутер тесто в 30см тава.



10 коментара:

  1. Е,как няма да ви е любим,Соня,и на мен би ми бил такъв,страхотен е,а и с тези аромати си представям как е ухаел,прелест!Много ми харесва!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Такъв сочен и на мен би ми харесал от първа хапка, убедена съм, Сонче!
    Хубаво ми подслаждаш вечерта отдалеч :) добре, че вече имам нещо сладичко наоколо.
    Лека нощ и хубав петък да ти е!

    ОтговорИзтриване
  3. Супер рецепта ! И бърза и лесна , а пък ябълка с коняк и канела е трепач :) за десерт !
    Чао ,Сонче ! Лека нощ и спорен утрешен петък :* !

    ОтговорИзтриване
  4. Харесвам изделията с бутер тесто - лесни и вкусни! Много интересна рецепта, по-специално наличието на кафе, коняк, индийско орехче! И красиво оформен пай!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ооо, чудесен е, и с какъв загар!Много си падам по такива бързи вкусотии:)
    Благодаря за идейката и хубава вечер Соня!

    ОтговорИзтриване
  6. не става ли леко глетав (тестен)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. не, не става тестен, трява добре да се изпече. Ако е необходимо отгоре го покривам, затова корната част изглежда малко като прегоряла. Ако ви се струва, че ябълките са много сочни, може да увеличите количеството на брашното или да добавите галета.Отдолу и отстрани става хрупкав, което е и чара на този пай.Сервирайте топъл.Поздрави и благодаря, че се отбихте!

      Изтриване
  7. Opitaite s topka vanilov sladoled, garantiram kombinaciqta e strahotna ! BON APPÉTIT!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Мая! наистина е страхотно със сладолед! поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...