Първото брауни, което правих беше с шоколад и крем сирене и много ни хареса.Отдавна си бях намислила и този вариант в червено, тъй като съм фен и на популярния сладкиш "червено кадифе".
Представям ви една чудесна комбинация, добавих към ароматите в крема и лимон, получи се много свеж, лек и нежен вкус!
Продукти
за форма 27/18 см или квадратна 22 см
блат
- 100 г масло
 - 60 г черен шоколад, начупен
 - 180 г захар (3/4 ч.ч.)
 - 1 пак. ванилена захар
 - 2 яйца L
 - червена боя за хранителни цели
 
- 100 г брашно(2/3 ч.ч.ч)
 - щипка сол
 - 1/2 ч.ч. начупени ядки по избор
 
- 240 г крем сирене
 - 50 г пудра захар (1/3 ч.ч.)
 - 1/2 капсула ванилия
 - лимонова кора или 1/2 капсула есенция
 - 1 яйце L
 
- Тавата се намаслява и се покрива с хартия за печене.Хартията също се намаслява много добре .
 - Брашното се пресява със солта.
 - Шоколадът и маслото се разтопяват на МВ до получаване на гладка смес - 2 минути.
 - Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се шоколадовата смес.Добавя се боята.Трябва да се получи наситен червен цвят.
 - Накрая се добавя брашното и ванилията, разбърква се и се изсипва в тавата.Тестото е доста гъсто и се разнася внимателно с лъжица.
 - Върху тестото се подреждат цели печени лешници или ядки по избор.
 - Крем сиренето се разбива с яйцето , захарта и ванилията.Прибавя се лимоновата кора(есенция).
 - Получената гладка смес се разпределя върху шоколодовата и с вилица се смесва с нея( аз не я смесих много смело и сиренето си остана само отгоре)
 - Пече се на 170 С 35 -40 минути.Сладкишът е готов, когато клечка остава суха , но в средата е леко влажен.
 - Изчаква се да изстине напълно и се реже на желаните формички.
 
Голяма вкусотия.... Дръпвам си парченце, Сонче, да не го търсиш. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
aaaa страхотно изглежда Соня поздрави за което - Валя :)
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно. Поздравления :)
ОтговорИзтриване