Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 9 февруари 2014 г.

Брауни чийзкейк "червено кадифе"



Първото брауни, което правих беше с шоколад и  крем сирене и много ни хареса.Отдавна си бях намислила и този вариант в червено, тъй като съм фен и на популярния сладкиш "червено кадифе".


Представям ви една чудесна комбинация, добавих към ароматите  в крема и лимон, получи се много свеж, лек и нежен вкус!

Продукти 
за форма 27/18 см  или квадратна 22 см
блат
  • 100 г масло 
  • 60 г черен шоколад, начупен
  • 180 г захар (3/4 ч.ч.)
  • 1 пак. ванилена захар
  • 2 яйца L
  • червена боя за хранителни цели
(сложих 1/2 от прахчето в кутийката)
  • 100 г брашно(2/3 ч.ч.ч)
  • щипка сол
  • 1/2 ч.ч. начупени ядки по избор
за горния слой
  • 240 г крем сирене 
  • 50 г пудра захар (1/3 ч.ч.)
  • 1/2 капсула ванилия
  • лимонова кора или 1/2 капсула есенция
  • 1 яйце L
                                                                                                                                                Източник 
 Приготвяне


  • Тавата се намаслява и се покрива с хартия за печене.Хартията също се намаслява много добре .
  • Брашното се пресява със солта.
  • Шоколадът и маслото се разтопяват на МВ до получаване на гладка смес - 2 минути.
  • Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се шоколадовата смес.Добавя се боята.Трябва да се получи наситен червен цвят.
  • Накрая се добавя брашното и ванилията, разбърква се и се изсипва в тавата.Тестото е доста гъсто и се разнася внимателно с лъжица.
  • Върху тестото се подреждат цели печени лешници или ядки по избор.
  • Крем  сиренето се разбива с яйцето , захарта и ванилията.Прибавя се лимоновата кора(есенция).
  • Получената гладка смес се разпределя върху шоколодовата и с вилица   се смесва с нея( аз не я смесих много смело и сиренето си остана само отгоре)
  • Пече се на 170 С 35 -40 минути.Сладкишът е готов, когато клечка остава суха , но в средата е леко влажен.
  • Изчаква се да изстине напълно и се реже на желаните формички.




3 коментара:

  1. Голяма вкусотия.... Дръпвам си парченце, Сонче, да не го търсиш. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. aaaa страхотно изглежда Соня поздрави за което - Валя :)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow