Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 20 ноември 2013 г.

Постни бонбони от сушени плодове и ядки за Рождения ден на Моето сладко хоби




Неусетно се изниза още една година.  Блогът пораснал и станал на 2 !   Пълен със стотици рецепти и многобройни читатели!  Ще се пръсне  от радост и гордост, та му направих разширение и подробен списък на рецептите.




Благодаря на всички читатели, които отделят време да посещават, четат и споделят! Вашето менение е изключително важно за мен, а коментарите ви ме радват и мотивират! Специална благодарност  за подкрепата  и към   блогърите, които са най-активните посетители !





Почерпката е скромна, като по време на пости...но за сметка на това невероятно вкусна - любимите у нас бонбони от сушени плодове и ядки.
Вариантите за тези сладки топчета са многобройни според наличните продукти.  Източник Йоана

Продукти
за около 20 броя- зависи от големината

50 г стафиди
50 г сушени смокини (4-5 броя)
50 г фурми (4-5 броя)
50 г сушени кайсии (8-10 бр.)
25 г слънчогледови семки (2 с.л.)
30 г бадеми
30 г орехи
20 г лешник
всички ядки са сурови
кокос, какао и сусам за овалване


 Приготвяне


  • всички ядки се поставят в блендер и се смилат, но не до брашно
  •  изваждат се  костилките на  фурмите, ако има
  • всички плодове се режат и се поставят в блендера , пасира  се до гъста каша
  • получава се гъста лепкава смес
  • оформят се топчета, които се овалват в кокос, сусам или какао

съхраняват се в затворен съд в хладилника




8 коментара:

  1. Честити 2 годинк на сладкото ти хоби, Сонче! Рецептите ти хубави, читатели си имаш, затова ти желая само здраве!
    Прегръдка и благодаря за вкусната почерпка!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, честит празник на блогчето ти! Едно местенце където има всичко и за всеки вкус!
    Взимам си бонбонче докато не са се свършили ... и ти желая здраве, вдъхновение и обичта на хората които са ти най-близко до сърцето!

    ОтговорИзтриване
  3. Че защо да е скромна, Сонче? Какво по-хубаво от нещо сладичко, което е и полезно? :) Страхотна е почерпката, бих казала аз.
    Честити ти 2 годинки на блога сега! Все така с желание да го изпълваш и с вкусотии. И все повече успехи покрай него ти желая!
    Хубава вечер, Сонче. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник на това прекрасно местенце! Блогът ти е невероятен, уютен и много вкусен:) Пожелавам ти още много приятели, много положителни емоции и вдъхновения! Бонбонките са чудни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня, честит рожден ден на теб и на блога! Пожелавам и на двама ви да ни радвате с изкусителните си предложения и рецепти!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит празник на твоето уютно местенце,Соня!Пожелавам все така да се радваш на твоите многобройни почитатели,да бъдат все повече и повече,да ти стоплят сърцето с похвални думи и да те спохожда още много кулинарно вдъхновение!Грабвам бонбонче!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит празник на уютното ти местенце,Соня!
    Желая ти още много почитатели,последователи,а за нас - много разнообразни рецепти :))
    Взимам си от тези съкровища!
    Спокойна нощ

    ОтговорИзтриване
  8. Честит празник и от мен, Соня,
    чудесното ти кулинарно сладко /и не само/ хоби вече е на две години - Поздравления!
    Пожелания за здраве и още много вдъхновение, читатели и последователи имаш много...

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...