Много хора избягват свинското заради мазнините.Но има една част от прасето, която е без никакви мазнини и може да се приготвя по много начини, защото месото е изключително крехко и вкусно .Това е бон филето. Тук има рецепта за пълнено бон филе, на фурна.
А днес ви предлагам бон филе на тиган с лимонов сос.
Тези дни разбрах за "скалопини" от блога на Катерина.
Оказа се, че тези малки тънки крехки парченца месоот бон филето са популярни с италианското име "скалопини". Независимо дали са телешки, свински или от друго месо.
Продукти
за 2-3 порции
Приготвяне
А днес ви предлагам бон филе на тиган с лимонов сос.
Тези дни разбрах за "скалопини" от блога на Катерина.
Оказа се, че тези малки тънки крехки парченца месоот бон филето са популярни с италианското име "скалопини". Независимо дали са телешки, свински или от друго месо.
Продукти
за 2-3 порции
- 1 бр. свинско бон филе(500г)
- лимонов сок от един лимон
- листа салвия
- черен пипер
- 1 с.л. масло
- 100 мл ароматно вино
Приготвяне
- филето се нарязва на тънки филийки
- поръсват се с черен пипер и лимонов сок и листа салвия и се оставят да престоят за поне 1 час
- тиганът се загрява и филенцата се запичат за по 1-2 минута от двете страни
- изваждат се и в тигана се загрява маслото, прибавя се виното и лимоновия сок и филенцата се връщат за малко в тигана, колкото да поемат от ароматите
- изваждат се в чинията за сервиране, изчаква се сосът малко да се сгъсти и се сервира
Сонче,то е хубаво да избягваш от свинското,но аз като почна да бягам ми омекват коленете.:))))),обичам го пустото му и свинско:)!А,тези твои скалопини са превъзходни!
ОтговорИзтриванеох,ох,ох!
ОтговорИзтриванеИ у нас е на почит !!!!Бягам,но към него хихи!
страхотно изглежда ,Сонче!
прегръдки
Много апетитно, пък и бързо се приготвя!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Сонче, аз съм от тези, които отбягват свинското, но нали знаеш, че "крушката си има опашка". Разказвала съм го вече няколко пъти, че за една операция на майка платих навремето 10 000,00 немски марки и от тогава, започнах да съм по-внимателна. Не мога обаче да отрека, че точно тази част от свинското месо е невероятно вкусна. Не мога да отрека, че и на мен коленете ми омекват, и на 10 години готвя веднаж свинско, и си хапвам с огромна наслада, и се опитвам да забравя, че не трябва да го ядем. Какво да се прави? Aз ли да съм абсолютната праведница, нека и аз да съгреша, че после да има за какво да искам прошка. :)))
ОтговорИзтриванеЕх, много се разбъбрих, а твоята порцийка е толкова апетитна, омайваща и неустоима, че коленете ми станаха като кашкавал оставен на парното... :))) Xубаво е, че няма как да си взема, иначе днешният ми грях, щеше да е огромен и не знам дали щеше да ми е простен... :)))
Прегръдки, мила Соня, прекрасна сряда от мен и искам още да ти кажа, че днес получих доказателство, че ти си един прекрасен човек, който заслужава не само моето, а и на всички, които те познават и които не те познават уважение и почит! ♥ ♥ ♥
Ароматно и много крехко!
ОтговорИзтриванеДокато съм жива и здрава, ще си похапвам свинско, пък после ще му мисля:)))
Прегръдки Сонче и хубав ден!
Чудни месца Сонче така хубаво ухаят и със сигурност много вкусни.
ОтговорИзтриванеПрекрасно поднесено!
Прегръдки!
Аз си го хапвам с кеф, но не прекалявам:) Това не бих могла да пропусна! А пък декорацията на ястието много ми хареса:) Поздрави, Сонче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Катя!Само ти обърна внимания на моите опити за декорация!Поздрав и хубава вечер!
ИзтриванеЗдравей!Решила съм да изпробвам рецептата!Имам едно питане-бяло или червено вино да избера за нея?Благодаря ти предварително! :)
ИзтриванеЗдравейте,за приготвянето- бяло вино, ароматно.Аз много често използвам пелин, защото има много аромати.А за сервиране= червено.Аз обожавам каберне, може и мавруд или мерло.
ИзтриванеМного ти благодаря!Вече започнах с приготовлението.Хубав ден и весели празници! :)
ИзтриванеСвинското у дома се хапва рядко, по ред здравословни причини, но пък толкова ми е вкусно. Тези филенца изглеждат толкова апетитно, как да им устои човек :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната предпразничка седмица!
И аз си го хапвам с кеф, но гледам да го редувам с други месца :)
ОтговорИзтриванеЧудесни скалопини, Сонче! Само свинско не съм правила така, но ще поправя тази грешка.
Много апетитно звучи с тази салвия :)