Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 25 август 2012 г.

Пъстърва на грил тиган

След Пъстърва на фурна и Пържена пъстърва, включвам и Пъстърва, приготвена на грил тиган.Също много добър вариант, малко по-диетичен от пържената риба.


 Продукти  
 за 1 порция

  • 1 риба около 300 г
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин



 Приготвяне

  • рибата се наръсва обилно с лимонов сок, сол и малко черен пипер и се оставя в хладилника за половин час
  • намазва се със зехтин и се слага върху нагорещената скара(грил тиган)
  • пече се 5 минути и се обръща.Най-напред внимателно се проверява от едната страна като се повдига леко, ако е залепена, не се пипа и се чака още 1-2 минути докато започне да се отлепва
  • сервира се веднага
Не казах по-горе, че рибата трябва да се почисти защото допускам, че е от магазина, изчистена.Но ако е като нашата, от езерото, най-напред се почиства от вътрешностите:).

 

4 коментара:

  1. Лелеее, толкова лесно, и толкова вкусно .... чудесна рецепта Сонче :)

    Прегръдки, Маги

    ОтговорИзтриване
  2. Лека и вкусна храна.Изглежда апетитно..

    ОтговорИзтриване
  3. Като онази снаха, която бутала живото пиле в тенджерата и плачела на майка си..... не разбрала, че първо трябва да го оскубе :)
    Много апетитна рибка, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...