Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (146) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (35) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (26) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) манго (1) мед (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (38) праз (12) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (33) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (31) тайландска кухня (1) тестени (63) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (33) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 7 април 2021 г.

Много лесна медена торта


Тортата е много сочна, мека и ароматна.Кремът може да се замени с друг.
само да не е много течен.
Продукти 
кръгла форма 24см
12 порции
за блатове
100 г захар

2 яйца
2 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
130 г мед (около 1 кафеена чаша)
60 мл олио
2 с.л. масло
140 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
крем
200 г карамелено мляко
200 мл течна сметана
200 г крем сирене
сиропиране
100 мл захарен сироп
орехов крокан
100 г орехи
100 г захар

Време за приготвяне: 50 мин.
 - за подготовка - 25 мин.
 - за готвене - 25 мин.
- за изчакване - 2 часа

Калории 
Общо 5560 Ккал 
За една порция  460 Ккал 

Приготвяне 
крокан
Орехите се запичат за кратко и се натрошават.
Захарта се разтопява до златисто на слаб огън и се смесва с натрошените орехи.
Сместа се разстила върху хартия за печене.
блатове
Захарта и яйцата се разбиват до пухкава смес.
Прибавят се мазнината, киселото мляко, смесено със содата, меда ( може леко да се затопли за по-лесно смесване.Накрая се добавя пресятото с бакпулвера и канелата брашно. 
Разбърква се добре.
Пече се в предварително затоплена на 180 С фурна, до суха клечка. Отнема около 25 мин.
Изважда се от фурната и се изчаква да изстине.
Блатът се разрязва на 2 хоризонтално.
захарен сироп
100 мл вода се завират с 100 г захар. Вари се 3-4 мин.Прибавя се ванилия.Охлажда се.
крем
Крем сиренето и карамеленото мляко се разбъркват до хомогенност.
Сметаната се разбива и се смесва с другата част от крема.
Тортата се сглобява като всеки блат се сиропа и се намазва с крема.
Кроканът се разпределя по желание - вътре или отгоре на тортата.
Тортата трябва да престои поне 2 часа в хладилник преди сервиране.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...