Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 1 април 2021 г.

Курабии





Продукти 
за около 30 броя
1 яйце

1/2 ч.ч. захар
60 мл олио
лимонова кора
ванилия
1/2 ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода за хляб
350-400 г брашно
50 г захар за овалване

 Време за приготвяне: 35 мин.
 - за подготовка -10 мин.  
- за готвене - 25 мин.

Калории 
Общо 2905 Ккал 
За една бройка 100  Ккал 

Приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с тел.
Последователно се прибавят олиото, лимоновата кора и ванилията, разбърква се добре.
Киселото мляко се смесва със содата и се добавя.
Брашното се пресява и се смесва с мокрите съставки. 
Меси за кратко до получаване на лепкаво тесто .
Оформят се топчета с големината на орех и леко се сплескват.
Едната страна на сладките се потапя в захар. 
Подреждат се на разстояние и се пакат в предварително загрята на 180 С фурна за 20-25 мин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow