Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (146) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (35) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (26) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) лимон (1) манго (1) мед (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (157) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (38) праз (12) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (33) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (31) тайландска кухня (1) тестени (63) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (33) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 19 април 2021 г.

Супа с праз, камамбер и гъби




Продукти
за 6 порции
250 г гъби

50 г масло
3 стръка праз
1 морков
3 скилидки чесън
подправки за супа (магданоз, копър, целина-стъбла)
200 мл вино
200 мл сметана
250 г камамбер
мащерка /майорана
 Време за приготвяне: 
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 40 мин.

Калории 
Общо 1900 Ккал 
За една порция 320 Ккал 
Приготвяне 
Гъбите се пържат в маслото до златисто.Изваждат се и в остатъка от мазнината се задушава нарязаният на дребно праз, настърган морков и чесънът и подправки за супа. След около 3 минути се добавя виното и зеленчуците се задушават под капак до пълно омекване.
Прибавя се камамберът, нарязан на дребно и се бърка до пълното му разтопяване. Може да се пасира, но съпругът ми не харесва крем супи и аз не пасирам.
Добавя се сметаната и се изчаква да заври преди следващата стъпка.
Прибавят се гъбите, овкусява се с майорана, черен пипер или друго по избор.
Сервирам с чеснови крутони.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...