Продукти
тава 40 см/30 см
за 16 порции
150 гр краве масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
ванилия
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. сладко
3 с.л. пудра захар
Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 15 мин.
- за готвене - 25 мин.
- за изчакване - 20 мин.
Общо 4500 Ккал
За една порция 280 Ккал
Приготвяне
Маслото, от хладилника, се нарязва на малки парченца. Може да се настърже с ренде.
Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Прибавя се маслото и се меси до получаване на трохи.
Яйцето се разбива със захарта. Добавят се киселото мляко и ванилията.
Смесват се течните съставки с брашнената смес и се измесва хомогенно тесто.
1/3 от тестото се увива във фолио и се прибира във фризер за 20 минути.
Остатъкът от тестото се поставя в хладилника.
След като тестото се охлади, по-голямата част от него се разточва върху хартия за печене.
Отгоре се разпределя сладкото, а върху него се настъргва замразеното тесто.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 С фурна за 25 минути, до златист загар.
Разрязва се още топъл, а след изстиване се поръсва с пудра захар.
Изглежда неустоим, просто! Може би защото много харесвам такъв тип сладкиши, а нарязан на малки квадратчета е чудесен и поднесен като сладки например. Поздрави, Сонче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Катя! За мен този сладкиш е мил спомен. Хрупкав отвън и нежен и сочен от вътре. Бих добавила повече от сладкото. Поздрави!
Изтриване