Не е нищо особено, но го отбелязвам, за начинещи кулинари и идея за тези, които търсят нещо за закуска.За мен тези банички са мил спомен от времето, когато децата бяха малки.Правеха се със "софиийски" кори и много ги обичахме.Малките банички са хрупкави, когато са препечени.
Ако ги обичате по-меки може да добавите 1 с.л. кисело мляко в плънката.
Продукти
за 2 порции
- 4 бр.кори тънки за баница(по 25-30 г)
- 1 яйце
- 50 г сирене
- 50 г масло
Приготвяне
- Кората се маже с разтопеното масло и се сгъва на 4.
- Отново се намазва и се слага от плънката (разбитото яйце и натрошеното сирене).
- Прегъва се на триъгълник и се слага в намаслена тавичка.
- Отгоре се намазва с разтопено масло.
- Пече се на 180 С за около 12 минути.
Бързо, лесно и съвсем икономично. Но ще сложа и кисело мляко. Харесват ми тези банички!
ОтговорИзтриване