Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 30 юни 2014 г.

Хрупкави пилешки филенца със сусам



Тези филенца  се харесват на всички, особено на децата.Сервирам ги за предястие или мезе. Много добре вървят  с кетчуп или друг гъст сос.
Рецептата е от менюто на един възрастен готвач от нашия ресторант, който ги наричаше "рибки" защото са хрупкави като малки пържени рибки.
Продукти
за 4 порции

  • 1 филе "пеперуда" без кост -350 г
  • лимонов сок 1/2 лимон
  • черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. суха мащерка
  • 2 с.л. сусам

 Приготвяне

  • Филенцата се режат на тънки лентички и се поръсват с лимонов сок и черен пипер.Оставят се настрана за 30 минути.
  • В чиния се смесват брашното, черен пипер, мащерката, червен пипер, сусама и малко сол.
  • Мазнината се загрява на умерено силен огън, филенцата се овалват в брашняната смес и се пържат от двете страни по 1 минута.Общо не повече от 3 минути.
  • Изваждат се върху домакинска хартия за да се отцеди мазнината.
  • Преди сервиране се поръсват с нарязан на дребно чесън и с лимонов сок.
  • Сервират се с кетчуп или друг сос.



9 коментара:

  1. Много биха ни се усладили тези пилешки хапки,Соня,особено на госпожицата ми,сега е на пилешка вълна.Благодаря за споделената рецепта,още утре ще ги включа в менюто!С пожелание за прекрасен месец юли!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам ги! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми варианта с брашното, смесено с подправките. Ще ги опитам по твоя начин, Сонче. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни хапки! Правя подобни крилца и са невероятни. Непременно ще пробвам и филенцата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Роси, Траянка, Дани, Снежи и Рдост! Заслужава си , опитайте!

      Изтриване
  5. Вкусни филенца, Соня. Ще ги опитаме у дома!

    ОтговорИзтриване
  6. Вкуси са тези филенца, Соня! Непременно ще ги опитаме у дома.

    ОтговорИзтриване
  7. У дома ще намеря поне 5 човека, които да се нахвърлят на тези пилешки изкушения. И няма да пропусна да го направя! Мерси, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...