Това е част от гостуването ми при Роси в Кулинарен еликсир.
Рецептата е пълна импровизация.Може да както мине за салата така
и за леко ястие. Много свеж и интересен вкус се получи.Тиквичката и авокадото
сами по себе си са безвкусни, но в комбинация и с подправките стават много
добра основа за смесване с пастата. Мангото придава свежест и екзотика заедно с
целите парченца авокадо.
Продукти
·
120 г макарони(фусили)
· 1 тиквичка
· 1 авокадо
· 1 манго
· 300 г пилешко месо
(предварително сготвено на скара и нарязано на кубчета пилешко филе, може и варено)
· 100 г крем сирене или извара
· Лимонов сок от 1 лимон
· ½ малка главичка червен лук
· Сол, черен пипер
· 1 тиквичка
· 1 авокадо
· 1 манго
· 300 г пилешко месо
(предварително сготвено на скара и нарязано на кубчета пилешко филе, може и варено)
· 100 г крем сирене или извара
· Лимонов сок от 1 лимон
· ½ малка главичка червен лук
· Сол, черен пипер
· пастата се сварява според указанията на опаковката,
като заедно с нея се вари и тиквичката
· нарязана на 2-3 парчета
· макароните се прецеждат
· тиквичката се пасира с пасатор
· авокадото се бели се разделя на 2 части
· едната половина авокадо се пасира заедно с тиквичката
· прибавя се сиренето и се пасира до получаване на еднородна смес
· овкусява се със сол, лимонов сок(1-2 с.л. лъжици), черен пипер
· получената паста се прибавя към макароните и се разбърква много добре
· добавя се нарязаното месо, лукът на полумесеци и втората половина от авокадото, нарязано на едро
· накрая се прибавя и мангото, нарязано на кубчета
· поръсва се с остатъка от лимоновия сок и леко се разбърква
· нарязана на 2-3 парчета
· макароните се прецеждат
· тиквичката се пасира с пасатор
· авокадото се бели се разделя на 2 части
· едната половина авокадо се пасира заедно с тиквичката
· прибавя се сиренето и се пасира до получаване на еднородна смес
· овкусява се със сол, лимонов сок(1-2 с.л. лъжици), черен пипер
· получената паста се прибавя към макароните и се разбърква много добре
· добавя се нарязаното месо, лукът на полумесеци и втората половина от авокадото, нарязано на едро
· накрая се прибавя и мангото, нарязано на кубчета
· поръсва се с остатъка от лимоновия сок и леко се разбърква
Много нестандартно за нашите ширини ястие, Сонче, но звучи и изглежда чудесно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Гергана, понякога е нужна и малко екзотика!
ИзтриванеSuitable Shopping Because of Debo Virtual shops
ОтговорИзтриванеAlso visit my website Epson Powerlite Home Cinema 5020UBe review
Home cinema Electronics - An assessment Of Your Oppo Bdp-93 Blu-ray Poker
ОтговорИзтриванеplayer
Here is my web blog :: casino Euro