Рецептата е по Роси от Кулинарен елеиксир с малки изменения и добавки.Благодаря ти, Роси, от твоя блог черпя много идеи!
Продукти
за тавичка от 24 см
за карамела
- 60 г масло(маргарин)
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 2 круши, почистени и нарязани на 12 парчета
- 5 яйца
- 1/2 ч.ч. захар
- 30 мл силно кафе
- 1,5 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. набухвател
- 3 с.л. какао
- 100 г шоколад, разтопен, може и нарязан на дребно
- ром или ромова есенция
- ванилия
- 1/2 ч.ч. едро счукани печени бадеми
Приготвяне
- маслото се слага в тавичка и се загрява във фурната на 180 С до разтопяване
- добавя се кафявата захар и се връща във фурната до разтопяване на захарта
- изважда се и върху получената карамелена смес се подреждат полумесеци от крушите
- (остатъците от крушите се нарязват на кубчета и ще се добавят към тестото)
- яйцата се разбиват със захарта
- прибавят се останалите съставки
- полученото тесто се изсипва внимателно върху крушите
- пече се около 35 мин на 175 С с вентилатор до суха клечка
- обръща се ВЕДНАГА. още докато е горещо
Може да се сиропира със сироп приготвен от 1/2 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. захар
Сонче, почина ли си от хубавите емоции?:)
ОтговорИзтриванеХайде ,че вече ми липсват твоите вкусотии!
Сладкиша ти е невероятен, много е хубав но от Роси рецептите и са все такива!
Сърдечни прегръдки и хубав след обяд!
Благодаря Здравче, те хубавите емоции сега се мултиплицират с разказите и снимките пред приятели и роднини!Което е хубаво, разбира се!И ии искам не искам започвам с готвенето, че само с гледане на снимки гости не се посрещат!Даже правих ''вашата'' с Ваня, скаморца!Поздрави и прегръдка!Хубав есенен следобяд!
ИзтриванеВлязох да коментирам сладкиша ти ,Сонче и се озовах в чудесен свят :) ....бях си в Б-я и къде четох ,къде не та не съм следила всичките ти публикации (извини ме) ,но сега прегледах всичко !
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки , щастливи хора и интересни ястия и обичаи ! Благодаря ти ,за разходката ...наистина и се насладих ! Здраве и щастие на всички ви !
Сладкиша е разкошен ! Да ви е сладко !
Хубав следобед и добре завърнала се на готварската сцена :)) !
Соня, добре дошла отново в България след прекрасните емоции в Щатите! Сладкиша е страхотен наистина!
ОтговорИзтриванеСонче добре дошла! Разкошен сладкиш, черпя се с удоволствие :)
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Сонче,привет! Благодаря за поредната чудесна рецепта!Направих го и стана мноооого вкусен, разкошен е!:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря за доверието , Теменужка!Радвам се, че съм била полезна!Поздрави!
ИзтриванеThank.. I have a box of Okanagan Bartlett pears so need to use them up!
ОтговорИзтриване