Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 27 март 2015 г.

Пиле с хрупкави зеленчуци по китайски



Много често готвя китайски рецепти. Това е едно много бързо, вкусно ястие, което може да се приготви с всякакви зеленчуци. Количествата и видът са произволни. Необходимо е само да се спазва последователност на прибавянето им в тигана, така че всички да са с еднаква степен на сготвеност и да останат твърди и хрупкави.

Продукти
за 2 порции
350-400 г пилешко филе без кост
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. соев сос
1 с.л. масло
2 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
150 г гъби
2 моркова
1/2 глава лук
1 ч.л. смлян джинджифил
1 червена чушка
1 зелена чушка
200 г броколи
щипка сол


Време за приготвяне: -25 мин.
за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 15 мин.

Приготвяне

Месото се нарязва на  лентички или на кубчета.Поставя се в купа и се овкусява с лимонов сок и соев сос.Оставя се да отлежи  докато се приготвят зеленчуците.
Лукът се  реже на не много тънки кръгчета, гъбите на филийки, а морковите на лентички или на колелца.
Чушките (пиперки) се режат на лентички или на кръгчета, а броколите се накъсват на малки розички.
В дълбок съд на силен огън се загряват зехтинът и маслото и в тях се запържва месото за около 2 минути при непрекъснато разбъркване.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи докато започнат да покафеняват (стават златисти).
Добавят се чесънът, морковите и лукът и отново се разбърква докато лукът омекне. Прибавя се джинджифилът и се разбърква.
Следват чушките, пържи се само 1-2 минути и се добавят броколите.За тях също са достатъчни 2 минути.
Зеленчуците трябва да останат твърди и хрупкави, само се овкусяват от мазнината и подправките.
Всичко се изважда веднага в чиния за сервиране, преди да започне да загаря.


6 коментара:

  1. Много обичам такива зеленчуци! Супер рецепта, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз обичам такива неща, а децата също. Правя им подобно, но сега ще се задълбая в четенето, да видя къде е разликата. Да се разнообразя и аз едни вид. Благодаря, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изглежда! След малко ще знам как е и на вкус :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ако сложите 1 мин. след броколите следната смес която е предварително приготвена:1сл. мед,2сл. соев сос,1сл.ябълков(оризов)оцет,1сл.царевично нишесте и нарязано на ситно лютиво чушле(по желание) се получава разкошна глазура на продуктите и още по добър вкус..:-)

    ОтговорИзтриване
  5. Стана много вкусно

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow