Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (190) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 25 октомври 2014 г.

Предястие от моцарела запържена в коричка от свинско филе "Елена"



Трябва  да кажа за това предястие от всичко по много - вкусно, лесно, бързо и ефектно ! Благодаря на Пепи за идеята.



Източникът на моята рецепта е от тук, може да видите и варианта на Пеп4о с магданоз . Оригиналната рецепта е с прошуто, но аз нямах и го приготвих с филе "елена".

Продукти
за 4 порции

  • 2 опаковки моцарела по 125г
  • 16 тънки лентички филе
  • черен пипер
  • мазнина за пържене
  • зелена салата - рукола или айсберг
  • авокадо по желание
  • балсамов оцет 
  • сладко от сини сливи или боровинки



 Приготвяне

  • Двете опаковки сирене се разрязват на 4.
  • Всяко парченце сирене се завива в две лентички филе и се оформя като пакетче.Ако филето е сухо , мокри се с вода.
  • Получените 8 пакетчета се запържват за кратко от двете страни в малко мазнина.
  • Аранжират се в чиниите върху салатата, залята с оцет.
  • Сервират се със сладко в отделна чинийка.Може да се набодат с клечки за зъби за по-удобно потапяне в сладкото.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...