Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 4 септември 2014 г.

Печени круши със сирене и мед



Красиво, вкусно, изискано и не на последно място лесно предястие!
Продукти 
за 3-4 порции

  • 3-4 бр. круши
  • 50-100 г козе сирене(синьо сирене)
  • щипка суха мащерка
  • 2-3 с.л. мед

 Приготвяне

  • Тавичката се застила с хартия за печене.
  • Крушите се разполовяват и почистват от семките и твърдата част.Трябва да се издълбае дупчица, в която се поставя натрошеното сирене.
  • Подреждат се върху хартията за печене.
  • Поръсват се с мащерка и се поливат с малко от меда.Може да се добавят и орехи или други ядки.
  • Пекат се на 180 С за около 15 минути.

Сервират се топли за предястие или преди десерта.
(на снимката има и запечена смокиня с малко сирене - прекрасно е)


5 коментара:

  1. Соничка, чудесна идея! Ако не ми мине котка утре пътя, ето какво ще си приготвя. Прекрасни круши!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче, изпълних си заканата. :) Благодаряя ти за идеята, чуден вкус си подарих днес с нея. Поздрави!

      Изтриване
    2. ЕЕ, много се радвам , Гери! Наистина са вкусни, нали и стават за всяко време и всеки повод! Поздрави!

      Изтриване
  2. Сонче, най-накрая да ги покажа тези плодове... Ужас, след 2 месеца. :) Ама си заслужава много това предяястие! Още веднъж ти благодаря! Ето го и при мен: http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2014/11/blog-post.html.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти за доверието, Гери! :) Радвам се!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...