Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 2 април 2014 г.

Печено руло от свински врат с плънка от гъби




Много често приготвям свински врат. Месото е крехко, а цялото печено парче се приготвя много по-лесно.

Продукти 
за 6 порции

  • 1 цял свински врат 1200 г
  • черен пипер
  • 1 ч.л. горчица
  • 2-3 с.л. галета с подправки
плънка
  • 1 с.л. масло
  • 1 малка глава стар лук
  • 150 г гъби
  • няколко листа салвия
  • 2 с.л. бяло вино
  • черен пипер
  • сол
сос
  • 1 ч.л. нишесте
  • 50 мл бяло ароматно вино

 Приготвяне


  • Месото се разрязва по дължина, изтънява се и се разтваря.
  • Поръсва се черен пипер и се намазва с горчицата, завива се на руло, покрива се с фолио и се оставя на студено.
  • За плънката - маслото се загрява в тиган, добавя се нарязания на дребно лук и се задушава.
  • Гъбите се режат на много дребно и се добавят към лука, пържи се до готовност на гъбите.
  • Прибавя се бялото вино , разбърква се за още 2 минути и се добавя нарязаната салвия.
  • Овкусява се със сол  и черен пипер.
  • Върху лист алуминиево фолио се посипва от галетата с подправки(черен пипер, мащерка, червен пипер, сол..),  разгръща се месното руло и върху него се разстила плънката.
  • Месото се завива на стегнато руло с помощта на фолиото и се поставя в тавичка.
  • Отстрани се налива 50 мл вино.
  • Пече се на 160 С за около 2 ч. и 30 мин.   
  • Месото се развива внимателно от фолиото и се запича за още 20 минути, до образуване на коричка.
  • Изважда се и се оставя 10 минути да почине, след това се реже на филийки с остър нож.
  • Сосът от печенето се сгъстява с нишестето  и с него се полива месото при сервиране.



Ето и други рецепти за печен свински врат:

4 коментара:

  1. Сонче, отново чудесно предложение за свински врат.
    Тези дни ми предстои да правя врат във фурна по някоя от твоите рецепти :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, за мен това е най-лесно, когато имам повече гости! Ще се радвам , ако ти хареса някоя от тези рецепти, най-лесно е в плик.Поздрави!

      Изтриване
  2. Леле,това ще е много вкусно и си личи колко сочно се е запазило месцето,поздравления,Соня!Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, изглежда чудесно! А гарнитурата също си я бива..прекрасни цветове на ястието! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...