Много лесно, много вкусно, това е, което мога да кажа за това ястие!
Продукти
за 2 порции
2 пилешки бутчета
1 л вода с 1 с.л. сол
1 глава стар лук
1 морков
1 стрък селари(целина)
100 мл бяло вино
1 яйце
1 жълтък
150 мл прясно мляко
150 г кисело мляко
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
лимонова кора
1 ч.л. лимопнов сок
щипка индиско орхче
черен пипер
мащерка
Приготвяне
В тенджера с 1 л подсолена вода се варят нарязаните на дребно лук, морков и целина и почистените бутчета за около 30-40 минути, до сваряване на месото.
След това пиле-кото се изважда в чиния, а бульона се пасира и се прибавя виното.Вари се за 3-4 минути.
В дълбок съд се загрява маслото и в него се запържва за кратко брашното, добавя се бульона и се разбърква до гладкост.
Яйцето и жълтъка се разбиват заедно с млякото и се прибавят към брашнената смес на струйка, при непрекъснато разбъркване.
Прибавят се черен пипер, сок и кора на лимон, мащерка, индийско орехче, ако е много гъсто се добавя малко топла вода.
Месото се връща в соса и се вари за 4-5 минути.
Сервира се със салата
А това фрикасе с обезкостено месо.
Много го харесвам така фрикасето!
ОтговорИзтриванеТвоето е чудесно, Соня!
Права си, Сонче. :)
ОтговорИзтриванеЧестит Великден!