Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 28 юни 2012 г.

Ароматен свински врат печен на фурна (2)

Първата рецепта за Печен свински врат е тук.
Днешното предложение е малко посъкратен вариант, става по-бързо, но пак е много вкусно.
Подходящо е за повече хора, защото се приготвя много лесно.Можете да изпечете няколко парчета месо наведнъж.



Продукти
 за 6 порции
  • свински врат цяло парче около 1,5 кг
  • 2 с.л. горчица
  • подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер
  • 200 мл бира
за глазиране
  • 1ч.л. горчица
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. кетчуп
 допълнително
  • 1 кг картофи 
 Приготвяне

  • месото се намазва с горчицата
  • останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и  цялото парче месо се овалва много добре в тях
  • прехвърля се в съда за печене и ако има време се оставя да престои така в хладилник
  • ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна  - 220 С
  • намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин.Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.
  • открива се и се маже с глазурата ( всичко е смесено предварително в чашка)
  • картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото
  • запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите
  • оставя се да изстина за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния(плато) и се нарязва с остър нож
  • сервира се с картофите , залято с отделения сос 



Ето и групата, която си похапна на тази трапеза:

Ники и Дедо

Ани и Браян

След една разходка до Рилски манастир




16 коментара:

  1. Много сочно и вкусно изглежда това месце. А снимките са много примамливи :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня,смаяла си Браян определено,печеното е фантастично!И разходката-впечатляваща и спираща дъха!Рилският и на нас ни предстои съвсем скоро!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Хейййййй.... Сонче, толкова топла и сладка публикация! Благодаря ти за нея! Възхищавам ти се на кулинарния талант!!! Този.... печен свински врат.... изглежда вълшебно.... нямам думи! Благодаря ти и за снимката от Рилския манастир- с нея ми подари много топлина и ме върна за кратко в България!
    Имаш компанията на.... много приятни и симпатични хора.
    Желая ти..... много такива прекрасни разходки през този Уикенд, изпълнени с чудесни мигове и преживявания и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, завиждам на групата! Страхотно изглежда печеното! А и придружена от хубава разходка :) Не съм ходила до Рилския от детските си години - може би е време! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Оха, Сонче!Мятай парченце насам:)

    ОтговорИзтриване
  6. Ох Сонче!Страшно вкусна снимка:)първата!
    А останалите са красиви снимки!
    Живи и здрави да сте!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно приготвено свинско месце! Снимките ти са прекрасни, изобщо цялата ти публикация е много красива! Поздрави на тази весела група и комплименти за теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно изглежда! Мисля утре да го пробвам и след запечатването да го сложа в крок пот

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусно изглежда! Мисля утре да го пробвам и след запечатването да го сложа в крок пот

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте Янулка, да, съдовете за бавно готвене са изключително подходящи за такива рецепти! Желая ви успех и да ви е вкусно!

      Изтриване
  10. Чудесна рецепта! Когато се слагат картофите, не трябва ли малко вода или бира да се налее? И когато ги сложим слагаме ли фолио отново или печем на открито?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, картофите се слагат, когато се открие, не е необходимо да се добавя нещо! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
  11. Здравейте Соня, никъде в рецептата не видях масло или др.мазнина и сол. Трябва ли да ги има или не?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, аз не слагам сол, но ако решите може да посолите леко преди печене цялото парче месо, мазнина не е необходима, свинският врат е достатъчно сочен! Поздрави и хубави празници!

      Изтриване
  12. Много е вкусно,вече изпробвах рвцептата!Месцето е много крехко и ммммм.......Благодаря че ни сподвли рецептата😋

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...