Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 22 май 2013 г.

Ароматни пилешки бутчета с бяло вино, лимон и още...пресни картофи на фурна


Едно изключително лесно и същевременно невероятно вкусно пиле! Освен с вино по същия начин може да се направи и с бира.Салвията може да бъде заменена с розмарин или мащерка.
Продукти
за 6 порции

  • 6-8 броя пилешки бутчета, цели
  • 2-3 с .л. соев сос
  • 1-2 лимона
  • 2 ч.ч. ароматно бяло вино
  • няколко маслини
  • салвия
  • черен пипер
  • чесън - няколко скилидки, или пресен
  • за картофите
  • 1200 г пресни картофи
  • 90 мл зехтин
  • чесън
  • естрагон или розмарин(риган, мащерка)
  • сол
  • червен пипер

Приготвяне


  • бутчетата се подреждат в тавичката за печене
  • поливат се със соевия сос, бялото вино и лимонов сок
  • поръсват се с черния пипер и чесъна, поставят се листата салвия
  • лимоните се нарязват  и се поставят между и върху месото
  • оставят се на студено да се мариноват, колкото повече, толкова повече, както казва моят люмец Мечо Пух :)
  • пекат се на 200 С до готовност - може към края да се намажат допълнително с малко масло  




  • картофите се измиват добре
  • в тавичката за печене се сипва мазнината и се добавят картофите
  • разбърква се, да се омазнят добре  и се прибавят избраните подправки
  • може двете тави , с месото и картофите да се пекат заедно, стават готови за почти едно и също време







10 коментара:

  1. Сонче, още като зърнах във ФБ останах с отворена уста, много апетитно пиленце и гарнитурка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мариана!Оценка от кулинар като теб значи много за мен!Поздрави!

      Изтриване
  2. Фантазия, Сонп, чудесно ястие - вкус, аромат, всичко си има.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Лесно, много вкусно и апетитно!
    Сонче, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е ароматно при теб, Сонче! Благодаря за споделените рецепти, обичам ги такива и ще се възползвам. С пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Снежи, ще чакам отзиви!Хубав ден1

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...