Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (146) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (35) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (26) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) лимон (1) манго (1) мед (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (157) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (38) праз (12) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (33) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (31) тайландска кухня (1) тестени (63) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (33) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 18 юни 2021 г.

Нежен лимонов кекс (маслен кейк)





Продукти 
за форма 30/10 см
16 порции
200 г масло
250 г захар
60 м лимонов сок
5 яйца
щ.сол
ванилия
бакпулвер
300 г брашно
60 г пшенично нишесте
 Време за приготвяне: 1ч. 15 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 1 час
- за изчакване - 1 час

  Калории 
  Общо 4250 Ккал 
  За една порция 265 Ккал 

Приготвяне 

Мекото масло се разбива със захарта. Добавя се лимоновият сок, разбърква се добре. 
Яйцата се прибавят едно по едно , като след всяко се разбива.
Сухите съставки се пресяват и се добавят постепенно с внимателно разбъркване.
Готовата смес се изсипва в застланата с хартия и намазана с мазнина форма.
Пече в предварително загрята на 175 С фурна без вентилатор (160 С с вентилатор) за 1 час, до суха клечка.
Оставя се да изстине и тогава се изважда.
Може да се покрие с лимонова глазура, приготвена от малко лимонов сок и пудра захар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...