Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 5 април 2021 г.

Рендосан(стърган) сладкиш със сладко



Продукти
тава 40 см/30 см
за 16 порции
3 ч.ч.брашно 
150 гр краве масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар 
ванилия
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. сладко
3 с.л. пудра захар
 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 25 мин.
- за изчакване - 20 мин.

Калории 
Общо 4500 Ккал 
За една порция 280 Ккал 




Приготвяне

Маслото, от хладилника,  се нарязва на малки парченца.  Може да се настърже с ренде.
Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Прибавя се маслото и се меси до получаване на трохи.
Яйцето се разбива със захарта. Добавят се киселото мляко и ванилията.
Смесват се течните съставки с брашнената смес и се измесва хомогенно тесто.
1/3 от тестото се увива във фолио и се прибира във фризер за 20 минути.
Остатъкът от тестото се поставя в хладилника.
След като тестото се охлади, по-голямата част от него се разточва върху хартия за печене.
Отгоре се разпределя сладкото, а върху него се настъргва замразеното тесто.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 С фурна за 25 минути, до златист загар.
Разрязва се още топъл, а след изстиване се поръсва с пудра захар.




2 коментара:

  1. Изглежда неустоим, просто! Може би защото много харесвам такъв тип сладкиши, а нарязан на малки квадратчета е чудесен и поднесен като сладки например. Поздрави, Сонче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катя! За мен този сладкиш е мил спомен. Хрупкав отвън и нежен и сочен от вътре. Бих добавила повече от сладкото. Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow