Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 11 март 2019 г.

Сочно свинско филе с ананас и сос териаки


Приготвя се много лесно и бързо, подходяща рецепта за повече хора.Много, много вкусно, месото остава сочно, сосът е домашно приготвен с малко съставки и се сгъстява при печенето.

Продукти
за 4 порции
600 г - 4 парчета свинско филе с дебелина около 1 см
всяко около 150 г
 4 шайби ананас от компот
 за сос териаки
1/3 ч.ч. соев сос
2 скилидки чесън
3 с.л. оцет
3 с.л. вода(сироп от компота)
1 с.л. млян джинджифил
3 с.л. мед
1 с.л с куп нишесте( 2 равни)


 Време за приготвяне:  50 мин.
- за подготовка - 10 мин. 
- за готвене - 40 мин.

Калории 
Общо 1720 Ккал 
За една порция 430  Ккал 

Приготвяне 

Филетата се подреждат в подходяща тава. Върху всяко се поставя кръгче ананас .


сос
В купа се смесват всички съставки.Чесънът е пасиран.Всичко се разбърква добре и се изсипва върху месото.Трябва да се покрие добре.


Пече се в предварително загрята на 175 С фурна за 35-40 минути.Проверка с термометър - температурата във вътрешността на месото трябва да достигне 65 С. Ако се препече, ще стане сухо.



Сервира се заедно със соса и гарнитура по избор. При мен е ориз с два вида гъби - най-напред се сотират гъбите в смес от зехтин и масло, изваждат се, леко се запържва ориза, прибавят се гъбите, посолява се и се залива с вода -2,5 :1(ориз).

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...