Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 23 септември 2016 г.

Лесно руло с плънка от ябълки в една стъпка



Ароматно, леко и меко руло със сочен пълнеж.
Рецепта стара, много лесна и бърза.Особено подходяща за настъпващия сезон на ябълките.



За този сладкиш ми припомни  OSSIGENO,  присетила се от Веси и "Сладко и солено".

Продукти 
за голямата тава на печката
16 порции
пълнеж

1,5 кг ябълки
2-3 с.л. лимонов сок
6-7 с.л. захар
канела
карамфил
тесто
5 яйца
9 с.л. захар
3 с.л. олио
1 ч.ч. брашно
1/2 п. бакпулвер
ванилия
глазура
400 г заквасена сметана
2-3 с.л. пудра захар
ванилия
ядки по избор
 Време за приготвяне:60  мин.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 30 мин.
 Приготвяне


Ябълките се разпределят върху хартия за печене и се поръсват със захар и подправките
Ябълките се настъргват на ренде. Разстилат се върху застланата с хартия за печене тава.
Поръсват се с лимоновия сок, захарта и канелата.
Добавят се едро нарязани ядки по желание.
тесто
Яйцата се разбиват до пухкавост със захарта. Прибавя се ванилията, олиото и бакпулвера. Брашното се изсипва постепенно при леко разбъркване до получаване на еднородна гъста маса.
Тестото се разпределя върху ябълките и се заглажда с лъжица.
Пече се в предварително загрята на 180 С фурна за около 30 мин., до получаване на златист цвят.Изважда се от фурната.
Обръща се върху друга хартия за печене, отстранява се хартията , с която е печен сладкиша и се навива на руло.
След като изстине сладкиша се намазва с глазура.

Изпеченият сладкиш, преди обръщане



глазура
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар и ванилията. Рулото, предварително поставено в подходяща чиния се измазва с глазурата.Отгоре се поръсва с ядки или шоколадови пръчици.








Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Много ново и предполагам вкусно за мен руло!Ще го направя задължително,Соня!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow