Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 24 юли 2016 г.

Антилски кокосов флан



Моето семейство си има нов любим сладкиш.


След крем карамела и Кодрит кадир, отново флан, но с кокосова основа. Рецептата е на cOOking TiKicOOking TiKiЦитирам всичко дословно от нейния блог.
Както при Кодрит кадир, десертът се разслоява при печенето. Кокосовите стърготини изплуват отгоре, при което долната част заприличва на крем карамел (но по-плътен), а горната на онези кокосово-шоколадови десертчета Баунти (Bounty). Много интересно ми беше за правеше, оказа се и много вкусно .
Правя го вече няколко пъти и не можем да му се наситим!

Продукти
 за правоъгълна кексова форма  27см/11см
6-8 порции 
4-6 с.л. захар за карамела
4 яйца
1 кутия кондензирано подсладено мляко (397 гр)
Същият обем краве или кокосово мляко (използвах краве )
100 гр кокосови стърготини
4-5 капки есенция кокос(не съм слагала)

Време за приготвяне: - 1 час и 15 мин.
 за подготовка -15 мин.
- за готвене - 1 час
Приготвяне:

Жълтъците се отделят от белтъците. В купа се разбиват жълтъците и двата вида мляко. Бият се до пухкавост с миксера. Ароматизират се с кокосовата есенция. Добавят се и самите кокосови стърготини. Бъркат се, докато сместа се хомогенизира.

Белтъците се вдигат на твърд сняг. Внимателно се втъкават в другата смес. Захарта се карамелизира леко и изсипва в дълга форма за кейк (тефлонова или силиконова). Млечно-яйчната смес се излива отгоре.

Карамеленият флан се пече на водна баня на 170*С около 50-60 мин. Когато е готов, е златист и не потъва при натиск.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби.

2 коментара:

  1. Изглежда чудесно, Сонче! Обезателно ще го опитам! Точно тези дни ми се хапваше нещо такова! Поздрави и усмихнато лято от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ,много вкусно

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow