Продукти
за форма с диаметър 26 см
10-12 порции
за карамела
50 г масло
140 г кафява захар
1/2 ч.л. канела
10 сливи
2 нектарини
за тестото
120 г меко масло
150 г захар
ванилия
3 яйца
240 г брашно
1 п. бакпулвер
щипка сол
200 г заквасена сметана
допълнително
бадеми, кокос
Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 20 мин.
- за готвене - 40 мин.
Приготвяне
за карамела
Маслото се загрява в дълбок съд, на слаб огън.Добавя се захарта и канелата и се изчаква до пълното разтопяване на захарта и получаване на карамел.
Карамела се изсипва в приготвената форма и се оставя да изстине.
Плодовете се режат , сливите на половинки, а прасковата на резенчета и се подреждат върху карамела.
за тестото
Маслото се разбива със захарта до еднородна смес.Примесва се ванилията.
Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбива.
Прибавят се ванилията и сметаната, разбърква се и се прибавя пресятото брашно и бакпулвера.
Тестото се изсипва внимателно върху плодовете, с лъжица, за да не се разместят.
Пече в предварително загрята на 190 С фурна за около 40 мин.
Сладкиша се обръща още топъл и се поръсва с бадеми или кокос. Изчаква се да изстине и карамела да попие в тестото и се сервира.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.