Пица с моцарела и кренвирши
|
Продукти
за 2 или 3 пици с диаметър 30 см
4-6 порции
ако обичате пица с по-тънка и хрупкава основа, разделете тестото на 3 части или намалете пропорционално всички количества
Пица четири сирена |
1 с.л. зехтин
2 ч.л. захар
3/4 ч.л. сол
450-500 г брашно
7 г (1 пакетче) суха мая
Време за приготвяне: 2 часа 10 мин.
- за подготовка - 1 час 50 минути
- за готвене - 20 мин.
Приготвяне
Приготвяне на тестото в хлебопекарната
Поставяме в контейнера на хлебопекарната най-напред всички течни съставки, след това солта и захарта и накрая брашното и маята.
Машината се включва на програма "тесто". Моята е номер 6 и продължава 1 час и 50 мин.
Готовото тесто се изважда и се разделя на 3 части.Оформят се 3 топки.
Всяка топка се разточва на тънка кора и се поставя в тава намазана леко със зехтин и поръсена с щипка брашно.
Намазват се с доматен сос и се покриват с продукти по избор.
Пица с моцарела - 2-3 кренвирша, нарязани на кръгчета, настъргана моцарела - около 150 г за 1 пица, настърган кашкавал около 100 г за една пица
Пица 4 сирена - настъргани кашкавал, чедър, гауда и пушено сирене
Пица шунка - няколко тънки парченца шунка, настърган кашкавал
Пиците се пекат в загрята на 200 С фурна за около 15-20 минути , според дебелината на тестото.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Tezi pizi izglejdat neveroiatno. Bravo, Niki! Mnogo se radvam za tvoite kulinarski postijenia!
ОтговорИзтриване