Моят съпруг не обича тиква, но това ястие му грабна вниманието ! Така, че предлагам ви нещо с тиква, което ще се хареса и на тези , които не я обичат!
Продукти
за малка тавичка 25/10 см
- 300 г почистена тиква
 - 30 г масло
 - 2 с.л. кафява захар
 - 1ч.л. канела
 - 2 яйца
 - 3 с.л. захар
 - 3 с.л. фини овесени ядки
 - 1 ч.ч. преясно мляко
 - 1 п. ванилия
 - 1/2 ч.ч. счукани ядки по избор
 
Приготвяне
- тиквата се реже на кубчета
 - тавичката се намазва с масло и тиквата се изсипва в нея
 - поръсва се с маслото, канелата и кафявата захар
 - пече се на 200 С до омекване на тиквата, отнема около 30-40 минути
 - яйцата се разбиват със захарта, прибавя се прясното мляко, ванилията и овесените ядки, разбърква се и се изсипва върху тиквата
 - отгоре се разпределят предвидените ядки(моите са лешници)
 - пече се около 30 минути, до зачервяване отгоре
 
То кой ли мъж обича... Ама я виж как си го изкушила, Сонче. И как иначе, прекрасен пудинг! С удоволствие бих си опитала, но не гарантирам дали ще остане след мен... :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и слънчев ден!
Хе, хе, Гери, не че ми е работа на стари години да го уча да яде тиква, но аз пекох, ядох и миомръзна, реших да опитам нещо различно и така.Когато замираиса с тези подправки и нямаше как да му се устои на десерта! Поздрави и хубава нова седмица!
ИзтриванеСтрахотно сполучливо съчетние! Браво, Сонче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Светлана! Сърдечен поздрав!
ИзтриванеЗдравей Соня!
ОтговорИзтриванеПоздрави от Юлия !
Чудесна рецепта! Много ми допадна и в най-скоро време ще направя този великолепен пудинг!
Благодаря ти !
Здравей Юлия, радваш ме винаги с твоите коментари! Тиквата стана много добре по този начин, надявам се да ви хареса! Поздрави на цялото семейство!
ИзтриванеАз пък мнго обичам тиква и се чудя къде още да я сложа. Прекрасно е , Сонче!
ОтговорИзтриване