Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 15 декември 2013 г.

Пудинг от тиква с овесени ядки



Моят съпруг не обича тиква, но това ястие му грабна вниманието ! Така, че предлагам ви нещо с тиква, което ще се хареса и на тези , които не я обичат!

Продукти  
за малка тавичка 25/10 см

  • 300 г почистена тиква
  • 30 г масло
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1ч.л. канела
  • 2 яйца
  • 3 с.л. захар
  • 3 с.л. фини овесени ядки
  • 1 ч.ч. преясно мляко
  • 1 п. ванилия
  • 1/2 ч.ч. счукани ядки по избор



 Приготвяне


  • тиквата се реже на кубчета
  • тавичката се намазва с масло  и тиквата се изсипва в нея
  • поръсва се с маслото, канелата и кафявата захар
  • пече се на 200 С до омекване на тиквата, отнема около 30-40 минути
  • яйцата се разбиват със захарта, прибавя се прясното мляко, ванилията и овесените ядки, разбърква се и се изсипва върху тиквата
  • отгоре се разпределят предвидените ядки(моите са лешници)
  • пече се около 30 минути, до зачервяване отгоре



7 коментара:

  1. То кой ли мъж обича... Ама я виж как си го изкушила, Сонче. И как иначе, прекрасен пудинг! С удоволствие бих си опитала, но не гарантирам дали ще остане след мен... :)
    Сърдечни поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе, хе, Гери, не че ми е работа на стари години да го уча да яде тиква, но аз пекох, ядох и миомръзна, реших да опитам нещо различно и така.Когато замираиса с тези подправки и нямаше как да му се устои на десерта! Поздрави и хубава нова седмица!

      Изтриване
  2. Страхотно сполучливо съчетние! Браво, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Соня!
    Поздрави от Юлия !
    Чудесна рецепта! Много ми допадна и в най-скоро време ще направя този великолепен пудинг!
    Благодаря ти !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Юлия, радваш ме винаги с твоите коментари! Тиквата стана много добре по този начин, надявам се да ви хареса! Поздрави на цялото семейство!

      Изтриване
  4. Аз пък мнго обичам тиква и се чудя къде още да я сложа. Прекрасно е , Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...