Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 29 ноември 2015 г.

Филе сьомга на фурна, обвито в бекон, върху пюре от цвекло и карамелизирани моркови



Това е рецепта, с която наскоро гостувах в  Христинка Колева и блога й  "Животът може да е вкусен".
Може да се изпълни и с друго рибно филе, комбинацията от бекон и сирене придава различен вкус на рибата.Гарнитурата е ефектна и здравословна!




Продукти
за 4 порции
600 г филе от сьомга
лимонов сок от 1/2 лимон
черен пипер
200 г моцарела
4 листа салвия
1 ч.л. суха мащерка
4 тънки парченца пушен бекон
карамелизирани моркови
300 г бейби морковчета
1 с.л. масло
2 с.л. захар
пюре от цвекло
1 малка главичка цвекло (100-200 г)
сол
черен пипер
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. майонеза

Приготвяне


Рибата се поръсва с черен пипер и лимонов сок и се оставя в хладилника за 30 минути.
Върху всяко парче риба се поставя по едно резенче сирене( дебело около 1/2 см), 1 листо салвия и се поръсва с мащерка.
Увива се в бекона и се подрежда в тавичка, застлана с хартия за печене.
(Вместо бекон добре е да се използва прошуто, филе Елена или подобни)
Пече се за около 25 минути на 200 С.
моркови
Морковчетата се сваряват в подсолена вода до омекване.Ако са от консерва, този етап се прескача.Отцеждат се много добре.
Маслото и захарта се загряват в тиган до карамелизиране.
Прибавят се морковите и се разбърква няколко пъти.
пюре
Цвеклото се сварява в подсолена вода до пълно омекване.
Поставя се в блендер заедно с 1-2 с.л. от водата, в която е вряло и се пюрира до гладкост.
Прибавят се подправките и се разбърква.



1 коментар:

  1. Много вкусно изглежда, Сонче! Бих искал да го опитам! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...