Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 3 ноември 2015 г.

Патладжан на фурна, пълнен с печени чушки и орехи



Любимо есенно ястие, което споделям със закъснение. Но , ако не можете да си го приготвите тази година, запазете рецептата за следващата, няма да съжалявате!

Продукти 
за 2 порции
1 фолям патладжан
4 червени печени чушки
1 голяма глава лук
2 моркова
3-4 скилидки чесън
1 ч.ч. домати на кубчета от консерва
черен пипер, сол
2-3 с,.л. начукани орехови ядки
3-4 с.л.олио за пържене
1 червен домат
Време за приготвяне: - за подготовка - - за готвене -



Приготвяне

  • Патладжанът се реже на 2 части и се издълбават 2 лодки.Посолява се и се оставя настрана.
  • Фурната се загрява на 220 С.
  • Тавичка се намазва с мазнина и  патладжана се слага в нея да се пече във фурната.
  • Олиото се загрява в голям тиган и в него се задушават последователно нарязания на дребно лук, морковите, също на дребно, и издълбаната част от патладжана, отново нарязана на ситно.
  • Всичко се овкусява с черен пипер и сол.Може да се добави мащерка или босилек.
  • Прибавят се орехите и нарязания на дребно чесън, изсипват се доматите и се разбърква за още 1-2 минути в тигана.
  • С горната смес се пълнят запечените патладжани-лодки.Покриват се с резенчета домат .
  • Тавичката с патладжаните се връща във фурната и се пече на силна фурна до зачервяване.





3 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow