Любимо есенно ястие, което споделям със закъснение. Но , ако не можете да си го приготвите тази година, запазете рецептата за следващата, няма да съжалявате!
Продукти
за 2 порции
1 фолям патладжан
4 червени печени чушки
1 голяма глава лук
2 моркова
3-4 скилидки чесън
1 ч.ч. домати на кубчета от консерва
черен пипер, сол
2-3 с,.л. начукани орехови ядки
3-4 с.л.олио за пържене
1 червен домат
Време за приготвяне: - за подготовка - - за готвене -
Приготвяне
- Патладжанът се реже на 2 части и се издълбават 2 лодки.Посолява се и се оставя настрана.
- Фурната се загрява на 220 С.
- Тавичка се намазва с мазнина и патладжана се слага в нея да се пече във фурната.
- Олиото се загрява в голям тиган и в него се задушават последователно нарязания на дребно лук, морковите, също на дребно, и издълбаната част от патладжана, отново нарязана на ситно.
- Всичко се овкусява с черен пипер и сол.Може да се добави мащерка или босилек.
- Прибавят се орехите и нарязания на дребно чесън, изсипват се доматите и се разбърква за още 1-2 минути в тигана.
- С горната смес се пълнят запечените патладжани-лодки.Покриват се с резенчета домат .
- Тавичката с патладжаните се връща във фурната и се пече на силна фурна до зачервяване.
Чудесно предложение, Соня!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
а кога се слага печеният пипер
ОтговорИзтриванеСлага се в пълнежа накрая. Ще поправя! Благодаря!
Изтриване