Това е рецепта, с която наскоро гостувах в Христинка Колева и блога й "Животът може да е вкусен".
Може да се изпълни и с друго рибно филе, комбинацията от бекон и сирене придава различен вкус на рибата.Гарнитурата е ефектна и здравословна!
за 4 порции
600 г филе от сьомга
лимонов сок от 1/2 лимон
черен пипер
200 г моцарела
4 листа салвия
1 ч.л. суха мащерка
4 тънки парченца пушен бекон
карамелизирани моркови
300 г бейби морковчета
1 с.л. масло
2 с.л. захар
пюре от цвекло
1 малка главичка цвекло (100-200 г)
сол
черен пипер
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. майонеза
Приготвяне
Рибата се поръсва с черен пипер и лимонов сок и се оставя в хладилника за 30 минути.
Върху всяко парче риба се поставя по едно резенче сирене( дебело около 1/2 см), 1 листо салвия и се поръсва с мащерка.
Увива се в бекона и се подрежда в тавичка, застлана с хартия за печене.
(Вместо бекон добре е да се използва прошуто, филе Елена или подобни)
Пече се за около 25 минути на 200 С.
моркови
Морковчетата се сваряват в подсолена вода до омекване.Ако са от консерва, този етап се прескача.Отцеждат се много добре.
Маслото и захарта се загряват в тиган до карамелизиране.
Прибавят се морковите и се разбърква няколко пъти.
пюре
Цвеклото се сварява в подсолена вода до пълно омекване.
Поставя се в блендер заедно с 1-2 с.л. от водата, в която е вряло и се пюрира до гладкост.
Прибавят се подправките и се разбърква.
Много вкусно изглежда, Сонче! Бих искал да го опитам! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриване