Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Свински гърди на фурна с розмарин и сладка горчица



Ястие, което се прави само, вие можете да си стоите пред компютъра, а резултатът е гарантирано вкусен. Месото  е крехко и сочно, изключително вкусно.Зеленчуците са много вкусни също, леко карамелизирани и хрупкави.
Продукти 
за 3 - 4 порции

1 цяло парче свински гърди 600 г - 1кг
черен пипер
сол
чесън на прах
чесън няколко цели скилидки
1 сртрък розмарин
2 големи глави лук
2 -4 моркова
200 мл бира
глазура
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
 Приготвяне

Месото се поръсва много добре с черен пипер, сол и чесън, нарязания на дребно розмарин и се оставя  да престои в хладилника.
Поставя се в дълбок съд с капак - гърне, стъклена тенджера  и се поставя в студена фурна.Пече се около 15-20 минути на 220 С, след това температурата се намалява до 180С и се пече още 1 час.
Морковите и лукът се режат на много едро, лукът на 4-6 парчета и се прибавят към месото, заедно с тях се налива и една чаша бира.
Ястието се връща във фурната и се пече още 30 минути.
Когато морковите са омекнали се нанася глазурата от смесените горчица и мед.Пече се още 15 минути до получаване на хубава коричка.
Сервира се с образувалия се при печенето сос и гарнитура по избор.


2 коментара:

  1. Извинете, ястието се пече 15-20 мин. на 220 градуса, след което се намалява на 180 и се пече още един час. Едва тогава се добавя чаша бира. През първия 1,20 мин.не се ли слага някаква мазнина или вода/сос? Няма ли да изгори месото и съдът през това време?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, няма нищо да изгори , за 15 минути само се загрява(писала съм студена фурна) и хваща коричка, която запазва соковете на месото.Ако се притеснявате от този етап на рецептата, може да запържите месото за 3-4 минути от всички страни и след това да продължите. Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...