Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 15 март 2014 г.

Свинско с картофи - семпло, но много вкусно





Продукти
за 4 порции

  • 600 г месо от бут, плешка
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 1 с.л. сол
  • 600-800 г картофи
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • 1 малка червена чушка
  • 1 ч.ч. белени домати консерва
  • Черен пипер
  • Пресен чесън, магданоз или джоджен или босилек

 Приготвяне

  • Месото се реже на  парчета с големина 4-5 см и се запържва за малко в загрятата мазнина.
  • Изсипват се нарязания лук и морков и се налива вода, колкото да покрие месото и зеленчуците.
  • Посолява се и се оставя да ври на тих огън до омекване на месото (30-40мин.).Проверява се с вилица, трябва да може да разделя.
  • Картофите се белят и нарязват на едри кубчета(2-3 см) и се добавят в тенджерата.Вари се 10 минути и се прибавят замразения грах, нарязаната чушка и консервата домати.Разбърква се и се оставя на слаб огън да ври още 10-15 минути. Картофите трябва да са напълно сварени(меки), сосът е плътен и гъст.
  • Прибавя се избраната подправка.Аз предпочитам чесън и джоджен.

3 коментара:

  1. Определено е много вкусно! Точно одеве говорихме с една приятелка, че все повече харесвам свинското месо като вкус.
    Сонче, прекрасно е твоето! Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Любима гозба,Соня,която си приготвила толкова апетитно,че ми идва да затопя с къшей хлебец!
    Приятна и вкусна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Традиционно и вкусно!
    Слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...