Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

понеделник, 26 август 2013 г.

Сладко от сини сливи на фурна




Продукти 

  • 1,5 кг сини сливи


  • 1 кг захар 
  • 200 мл вода
  • 1 ч.л. лимонена киселина
  • щипка канела
  • няколко зърна карамфил

 Приготвяне

  • сливите се разполовяват и  костилките се изваждат
  • посипват се със захарта
  • долива се водата
  • пече се на не много силна фурна на долен реотан и само една степен на горния около 1час и 30 минути
  • добавят се лимонената киселина и ароматите по желание
  • още горещо сладкото се насипва в буркани
  • затварят се и се обръщат с капачката надолу



8 коментара:

  1. Супер ти е сладкото,Сонче-и аз си направих в тава за първи път в живота ми....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно винаги има първи път Живе! И аз така, от миналата година! Поздрави!

      Изтриване
  2. Сонче, срещнах такава рецепта в тетрадката на баба и се чудех какво ли би се получило. При теб виждам, че си е истинско и гъсто сладко! Вдъхновяваш ме да пробвам, като узреят сливите тук :) Приятен ден от мен и поздрави на малкия кулинар :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Тики, аз от миналата година започнах да правя на фурна сладка. Погледни смокиновото.Тази година правих и от боровинки на фурната, но нещо не ми хареса. А от сливите стана перфектно! Препоръчвам метода!Препоръчвам и добавката на аромати.Поздрави!

      Изтриване
  3. Много хубаво е станало, Сонче! И аз ще трябва да направя, че много го обичаме. Ще заимствам карамфила от теб :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е ароматно. Аз правих конфитюр и съм доволна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Най-любимо ми е от сините сливи,а твоето е толкова апетитно,Соня!Поздрави на семейството!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви мили другарчета - Снежи, Ина, Роси :)!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...